Ērglis ar «ērgļa» vērienu svin 30. jubileju (27)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Latvijas mūziķim Andrim Ērglim nupat apritējuši 30 gadi, kurus viņš atzīmē, koncertējot Latvijā. 19. janvārī Liepājā izskanēja viņa pirmais jubilejas koncerts. Draugi Ērglim dāvina sautēšanas katlu, tikmēr Roberts Pētersons nav saviļņots pēc pirmās koncerta daļas.

Andra Ērgļa koncertu apmeklēja vairums Liepājas iedzīvotāju, kuru gadu skaits nu jau ir pāri 40 un arī 50, tomēr publikas aktivitāte bija ievērojami baudāma. Andris priecēja apmeklētājus ar senām un populārām dziesmām visā pasaulē, tāpat arī pievērsa uzmanību un lika skatītāju pūlim piecelties kājās, izskanot grupas «Līvi» dziesmai «Dzimtā valoda».

TV ziņu diktors Māris Grigalis un prasmīgs bārmenis, izpildot šovu, parūpējās, lai ikviena sieviete, kura koncertā savu vietu bija atradusi pirmajās rindās, būtu nobaudījusi krāsu pilno kokteili.

Grigalis iekustināja publiku, sacīdams, ka Ērglis ir viens no viņa labākajiem draugiem. Izsmalcinātu joku pavadīts, Andris otrajā daļā atgriezās ar iespaidīgāku un atraktīvāku priekšnesumu nekā pirmajā daļā, kas patīkami pārsteidza apmeklētājus un piepildīja mūziķa Roberta Pētersona cerības.

Roberts Pētersons tiek dēvēts par Andra Ērgļa līdzinieku, lai gan Roberts ir teju 12 gadus jaunāks par Andri. Lai nu kā, Pētersons teic, ka izbauda Andra Ērgļa vokālās dotības, par spīti tam, ka koncerta pirmā daļa likusies nedaudz vienmuļa un neraksturīga viņa muzikālajai gaumei, jo Pētersons iecienījis ārzemju roka māksliniekus, piemēram, grupu «Led Zeppelin».

Andris Ērglis, katlu saņemot
Andris Ērglis, katlu saņemot Foto: Sejas.lv

30 gadu jubilejas koncertā Andris bija pagodinājis piedalīties arī bērnus – Esteri un Valteru. Kopā ar atvasēm mūziķis izpildīja dziesmu un saviļņoja skatītāju sirdis ar ģimenisku priekšnesumu. Svinīgajā banketā pēc koncerta Ērglim gan nācās saskarties ar bērnu asarām, visticamāk, noguruma dēļ. Valters niķīgi kavēja mūziķa iespējas izbaudīt dāvanu saņemšanu. Ērglis dzimšanas dienā saņēma sautēšanas katlu, par ko ļoti priecājās.

Andra atvases - Estere sien Valtera kurpju šņores
Andra atvases - Estere sien Valtera kurpju šņores Foto: Sejas.lv

«Mūsu grupas sastāvā visi esam tādi «puspavāri» – mums patīk gatavot. Puikas zināja, kas man vajadzīgs un kas man patīk, turklāt viņi man uzdāvināja nevis parastu katlu, bet sautēšanas katlu. Jā, tas ir kaut kas īpašs. Viņi gan jau domāja, ka tad, kad brauksim tūrē, būs kas gatavo ēst,» teic Andris, kurš par koncertu vēl nebija spējīgs spriest, jo nupat tikai esot nokāpis no skatuves.

Andra Ērgļa koncertu apmeklēja arī dziedātāja Anmary ar Aigaru Dinsbergu
Andra Ērgļa koncertu apmeklēja arī dziedātāja Anmary ar Aigaru Dinsbergu Foto: Sejas.lv
Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu