Jogas pasniedzēja Elita Drāke zina, kur nakšņo viņas lielais dēls (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Kiseļovs

Jogas un veselīga dzīvesveida speciāliste Elita Drāke aizvien biežāk sabiedrībā iziet ar savu pieaugušo dēlu Gunti Bruno, kas pēdējo trīs gadu laikā pāraudzis pat mammu. Elita ļoti lepojas ar savu atvasi.

Ja vēl pirms dažiem gadiem Guntis turējās pie mammas rokas, tagad viņš, izejot sabiedrībā, kā jau īsts džentlmenis, paņem mammu pie rokas. Elita atminas kādu atgadījumu, kād dēliņš bijis pavisam mazs, viņš apķēris mammu un teicis: «Mazā mammiņa!» «Es toreiz nevarēju saprast, ka dēls maziņš un sajūt arī mani kā maziņu. Tagad pagājis laiks, un reiz, kad dēls mani apķēra un paskatījās uz mani no augšas, atzinu, ka dēlam toreiz bija taisnība, jo nu esmu mazā mammiņa,» par to, cik ātri izaug bērni, pārdomās dalās Elita.

Guntis jau no 14 gadiem ir patstāvīgs puisis, un mamma viņam uzticas, nekontrolējot ik uz soļa. «Taču es atklāšu kādu noslēpumu, kas nepatīk manām draudzenēm, ar kurām man ir viena vecuma bērni. Es vairāk zinu par dēla gaitām, kur viņš paliek pa nakti, kas pie mums nāk uz mājām, zinu katru viņa soli, ne kā manas draudzenes, rūpīgi kontrolējot savus bērnus,» atzīst Elita.

Viņa ar dēlu Gunti piedalījās fotogrāfa Māra Kiseļova projektā «Paaudzes», un nesen abi bijuši Rīgas populārākajā burziņu norises vietā – kluba «Coyote Fly» sešu gadu jubilejas ballītē. «Pēdējā laikā ar dēlu izdodas biežāk aiziet kopā uz kādu pasākumu. Kāpēc iepriekš negājām? Dēls apzināti nekur negāja, jo ielūgumu uz pasākumiem viņam bija tikpat daudz kā man. Guntis atzina, ka tusiņi nav priekš viņa. Man pašai bija liels pārsteigums, ka dēls piekrita piedalīties projektā «Paaudzes», iespējams, viņu uzrunāja paaudžu tēma, iespējams, kas cits,» sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» stāsta Elita.

Savukārt Guntis atklāj, ka arī viņš nebūt nav saviesīgu pasākumu pretinieks. «Man patīk iziet sabiedrībā un satikt pazīstamus cilvēkus, parunāties. Taču man nepatīk, ka tie pasākumi ievelkas tik gari,» teic Guntis.

Šajā pavasarī Elitas dēls absolvēs vidusskolu, bet paralēli mācībām viņš apmeklē sporta zāli un dīdžejo klubos. «Uz zāli eju, lai uzturētu fizisko formu. No basketbola gan aizgāju un sāku spēlēt mūziku, bet bez fiziskajām aktivitātēm nevaru,» viņš stāsta. Savu nākotni Elitas dēls saista ar uzņēmējdarbības studijām. «Taču gribu arī darboties šovbiznesā, mēģināšu visu apvienot,» viņš piebilst.

Elita atzīst, ka dēls viņai ir kā skolotājs: «Viņš zina ļoti daudzas lietas. Dēlam nepatīk, ka es viņu lielu. Es ļoti brīnos par šo paaudzi, kas ir tik dzīvesgudra. Es zināšanas esmu ieguvusi lasot un meditējot, arī ceļojot. Taču dēlam tikai dzīve sākas, bet viņš jau ir tik dzīvesgudrs.

Jogas un veselīga dzīvesveida speciāliste Elita Drāke ar savu pieaugušo dēlu Gunti
Jogas un veselīga dzīvesveida speciāliste Elita Drāke ar savu pieaugušo dēlu Gunti Foto: Māris Kiseļovs

Lepojos ar savu dēlu. Iegūt savā dzīvē tādu skolotāju, tas ir jānopelna. Pat tad, kad es gribu dusmoties, man nesanāk. Tad, kad gribu, lai Guntis dara to, ko es gribu, bet viņš dara to, ko pats grib, jo visam ir paskaidrojums un motivācija. Pat par lielākajām absurda lietām viņam vienmēr ir savs paskaidrojums, un to es ļoti augstu vērtēju un cienu. Iesaku visiem cilvēkiem iemācīties argumentēt savas darbības un virzību,» teic Elita.

Vaicājot, vai mātei un dēlam ir arī kāds kopīgs vaļasprieks, Elita teic, ka tās ir pirtslietas. «Viņš jau no bērnības iet pirtīs. Ja dēls vēlas mani un sevi iepriecināt, viņš apmeklē pirtis. Otra lieta, kas man ļoti patīk, ka mums mājās ir kopīgās vakariņas, kurās varam parunāties.»

Elita un Guntis atklāj, ka abu attiecības ir kā draugiem un tajā pašā laikā kā mātei un dēlam. «Mazgāju traukus, kārtoju istabu. Esot daudzus gadus veģetāriete, uzcepu dēlam kotletītes.

Kad Guntis bija maziņš, mēs dzīvojām Indijā un mums izveidojās ļoti ciešas attiecības. Līdz dēla desmit gadu vecumam mēs bijām ļoti saistīti. Viņš vairāk dzīvoja manu dzīvi. Nu viņš ir brīvs, tas laiks, kad viņam ir jādara tas, ko es gribu, ir beidzies. Dēls ir daudz darījis - gājis baznīcā, gājis pie saviem senčiem uz kapiem, bijis klosteros, astoņus gadus bijis veģetārietis, dzīvojis Indijā. Tagad ir laiks, kad man jāpastāv malā.»

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu