Islāmistu gūstā Alžīrijā joprojām atrodas vairāki ārvalstnieki (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc Alžīrijas armijas operācijas joprojām nav skaidrs vairāku islāmistu gūstā esošo ārvalstu ķīlnieku liktenis. Mauritānijas ziņu aģentūra ANI, atsaucoties uz kaujinieku pārstāvi saziņai ar presi, vēsta, ka viņu rokās gāzes pārstrādes rūpnīcā joprojām atrodas septiņi ārvalstnieki.

Avots Alžīrijas drošības spēkos norādīja, ka nav ziņu par desmit ārvalstniekiem, taču patiesībā nav zināms desmit japāņu un astoņu norvēģu liktenis.

Kā iepriekš ziņoja avoti drošība struktūrās, atbrīvoti aptuveni 100 no 132 teroristu trešdien sagrābtajiem ārvalstu ķīlniekiem.

Iepriekš Alžīrijas oficiālā ziņu aģentūra vēstīja, ka armijas specoperācijas gaitā atbrīvoti aptuveni 650 ķīlnieki - 573 alžīrieši un aptuveni 70 ārzemnieki.

Ķīlnieku krīze sākās trešdien, kad islāmistu kaujinieki Alžīrijas dienvidaustrumos uzbruka diviem autobusiem, kas bija ceļā uz nomaļā tuksneša kompleksa lidlauku, nogalinot divus cilvēkus. Pēc tam viņi uzbruka rūpnīcas dzīvokļiem, bet tad arī pašai rūpnīcai, sagrābjot gūstā vairākus simtus cilvēku.

Atbildību par trešdienas uzbrukumu uzņēmies ar «Al Qaeda» saistītais islāma kaujinieku veterāns Mohtars Belmohtars.

Uzbrukums sarīkots, atriebjoties par pirms nedēļas sākto Francijas intervenci Mali.

Lai atbrīvotu ķīlniekus, Alžīrijas armija ceturtdien uzsāka specoperāciju, kas turpinājās arī piektdien.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu