Vecākā privātā mākslas galerijai draud palikt bez ūdens, elektrības un apkures (29)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzu izcilu mūsdienu mākslinieku gleznas draud palikt tumšās neapkurinātās telpās. Rīgā vecākā privātā mākslas galerija «Rīgas Galerija» nonākusi ķīlnieces lomā Valsts Nekustamo īpašumu un viesnīcas «Rīga» paviršās komunikācijas dēļ. Sākot viesnīcas rekonstrukciju, galerija var palikt bez ūdens, elektrības un apkures.

Mākslas darbi, tāpat kā cilvēki, ziemā bez apkures nevar dzīvot, uzsver Rīgas Galerijas vadītāja Inese Riņķe. Šī ir vecākā privātā galerija, kur tiek izstādīti labāko mūsdienu mākslinieku darbi, kas piesaista daudz interesentu. Piemēram, Maijas Tabakas darbus aplūkot atnākuši jau 20 tūkstoši apmeklētāju.

Mākslas darbus pārvietot ziemā ir riskanti

Šopavasar galerijā bija paredzēti divdesmitās gadskārtas svētki, taču nu tie jāatceļ. Decembra sākumā saņemta vēstule no telpu saimniekiem Valsts Nekustamajiem īpašumiem ar brīdinājumu, ka

februārī galerijai tiks pārtraukti komunālie pakalpojumi.

Galerijas vadītāju galvenokārt satrauc mākslas darbu liktenis, jo, darbus ziemā pārvedot uz citām telpām, var rasties būtiski zaudējumi.
«Jebkuras temperatūras svārstības atstāj ietekmi uz krāsu, uz pamatu, uz audeklu, un tas ja ne uzreiz, tad ar laiku parādīsies,» skaidro Inese Riņķe.

Problēmas viesnīcas remonta dēļ

Interesējoties par iemesliem, galerijas vadītāja uzzinājusi, ka blakus esošajā viesnīcā «Rīga» paredzēta vērienīga rekonstrukcija. Galerijas ēkai un viesnīcai apkures, elektrības un ūdens vadi ir vienoti, un, kad viesnīcā remontēs apkuri, tad arī galerijā tā būs jāatslēdz.
Viesnīcas «Rīga» pārstāvis skaidro, ka viņiem

nav mērķa kaitēt galerijai un par rekonstrukcijas sākuma termiņu ir iespējams vienoties.

Taču galerijas telpu saimnieki ir Valsts Nekustamie īpašumi, kas, lai aizstāvētu sava nomnieka intereses, pie viesnīcas neesot vērsušies.
«Tas viss taču ir bīdāms, mēs taču esam cilvēki, tāpat nekas nenotiks ātri. Vienkārši mēs gribam, lai Valsts Nekustamie īpašumi tomēr kaut kādu iniciatīvu no savas puses izrāda, ka viņus tas interesē, nevis mest vēstules papīra smalcinātājā un uz viņām nereaģēt,» situāciju skaidro Valsts Nekustamo īpašumu attīstības nodaļas vadītājs Andrejs Milzarājs.

Atdalīt vadus - 230 000 latu

Savukārt Valsts Nekustamo īpašumu pārstāvis norāda, ka viņi ir ar viesnīcas «Rīga» vadību ir vienojušies par apkures atslēguma pārcelšanu. Problēma pārcelta mēnesi vēlāk - no 1. februāra uz 1. martu.
«Mēs, iespējams, turpināsim vēl dialogu. Varbūt kaimiņi pagarina komunālo pakalpojumu piegādi, taču komunālie pakalpojumi ir ne tikai apkure, bet arī elektrība un ūdens,» atgādina Valsts Nekustamo īpašumu attīstības nodaļas vadītājs Andrejs Milzarājs.
Galerijas telpu saimnieki nomniekam Rīgas Galerijai ir gatavi piedāvāt citas telpas.

Savukārt galerijas un viesnīcas apkures, elektrības un ūdens

vadu atdalīšana izmaksātu dārgi – aptuveni 230 tūkstošus latu.
Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu