Pēc Alžīrijas armijas operācijas par daļu ķīlnieku ziņu nav (3)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix; AP/Scanpix

Pēc Alžīrijas armijas ķīlnieku atbrīvošanas operācijas daļa teroristu gūstekņu piektdien joprojām nav atrasta.

(Papildināts viss teksts.)

Vietējā televīzija ziņo, ka četri no rietumvalstu pilsoņiem, kurus gāzes ieguves kompleksā Alžīrijas dienvidos trešdien sagrāba islāmistu kaujinieki, ir nogalināti.

Daži no ķīlniekiem ir atbrīvoti, taču viņu skaits nav zināms.

Kopējais gūstekņu apmērs mērāms simtos

Kā apgalvoja paši teroristi, pēc trešdienas rītā notikušā uzbrukuma viņu rokās atradās 41 ārvalstu pilsonis.

Kopējais gūstekņu skaits, ieskaitot arī vietējos strādniekus, mērāms vairākos simtos, un tiek ziņots ka nogalināto vidū ir vismaz daži desmiti alžīriešu.

Aģentūra «Reuters» vēsta, ka

kopumā operācijas laikā nogalināti 30 ķīlnieki un vismaz 11 teroristi.

Bojāgājušo vidū arī rietumnieki

Kāds avots aģentūrai sacījis, ka starp bojāgājušajiem rietumniekiem esot viens Francijas, divi Lielbritānijas un divi Japānas pilsoņi. Astoņi nogalinātie esot alžīrieši, bet pārējo valsts piederība neesot zināma.

Savukārt Alžīrijas oficiālā aģentūra ASP ziņo, ka atbrīvoto vidū ir līdz pat sešiem simtiem alžīriešu, kā arī četri ārvalstnieki - divi skoti, viens francūzis un viens kenijietis.

Tikmēr ASV amatpersonas televīzijas kanālam ABC teikušas, ka atbrīvoti pieci amerikāņi, kas jau izvesti no Alžīrijas.

Savukārt Japāna ziņo, ka izglābti trīs tās pilsoņi, bet par 14 likteni informācijas joprojām nav.

Šāviņu rezultātā sprāgst vairāki auto ar ķīlniekiem

Aģentūra «Reuters» ziņo arī par kādu īru inženieri, kas ir starp izdzīvojušajiem ķīlniekiem. Viņš savukārt stāstījis, ka redzējis, kā Alžīrijas armijas uguns rezultātā eksplodējušas četras apvidus automašīnas pilnas ar ķīlniekiem.

Iepriekš tika ziņots, ka starp islāmistu sagrābtajiem ārvalstniekiem esot arī rumāņi, norvēģi un kāds austrietis.

Savukārt starp 11 nogalinātajiem teroristiem esot tikai divi alžīrieši, atsaucoties uz oficiāliem avotiem, vēsta «Reuters». Pretrunā ar iepriekšējiem Alžīrijas Iekšlietu ministrijas apgalvojumiem, ka visi uzbrucēji esot alžīrieši, trīs no nogalinātajiem ir Ēģiptes, divi Tunisijas, divi Lībijas, viens Mali un viens Francijas pilsonis.

Pretrunīga informācija par teroristu likteni

Iepriekš teroristu grupējums, kas uzņēmās atbildību par uzbrukumu, apgalvoja, ka akcijā piedalās vairāki desmiti kaujinieku. Šobrīd joprojām nav skaidrs, kas noticis ar atlikušajiem teroristiem.

Saskaņā ar teroristu pārstāvju iepriekš izplatītajām ziņām operācijas laikā esot nogalināti vismaz 34 ārvalstu ķīlnieki un 14 islāmistu kaujinieki, bet izdzīvojuši tikai septiņi rietumvalstu pilsoņi.

Tikmēr aģentūra AFP, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta, ka pēc ceturtdienas vakarā veiktā uzbrukuma, armija vēl neesot pārņēmusi savā kontrolē visu teroristu sagrābto kompleksu, kas joprojām tiekot pārmeklēts.

Kamēr no Alžīrijas pienākošās ziņas joprojām ir pretrunīgas un neskaidras, rietumvalstu līderi neslēpj savu neapmierinātību ar informācijas trūkumu no alžīriešu varasiestāžu puses.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu