​RP Rīgas mēra amatam pašvaldību vēlēšanās virza Ingu Antāni (64)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reformu partija (RP) Rīgas mēra amatam vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās izvirzījusi partijas Rīgas nodaļas pašreizēju vadītāju Ingu Antāni, aģentūra BNS uzzināja partijas Rīgas nodaļas kopsapulcē.

Bez Antānes partijas Rīgas mēra amatam vērtēti vēl divi kandidāti - pašreizējais Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis, kurš sarakstā startēs ar otro numuru, savukārt kā trešā kandidāte sarakstā būs ekonomikas ministra padomniece Ilona Platonova.

Antāni izvirzījusi Rīgas nodaļas valde. Partijas biedru balsojums nodaļas kopsapulcē par izvirzītajiem saraksta līderiem pašvaldību vēlēšanām nav nepieciešams.

«Rīga ir Latvijas sirds un ekonomikas dzinējspēks. Rīga ir lielākā pašvaldība, tai ir lielākās iespējas un, vienlaicīgi, arī daudzas problēmas. Es un mana komanda – mēs esam Rīgas patrioti, mīlam mūsu pilsētu un zinām kā to padarīt vēl labāku,» teica Antāne savā uzrunā klātesošajiem.

Reformu partijas Rīgas mēra kandidāte a

pliecināja savu gatavību risināt pilsētas akūtās komunālās problēmas

un rūpēties par pilsētas ilgtspējīgu attīstību.

RP prioritātes Rīgā ir atbildīga un caurspīdīga pilsētas pārvalde, vēl aktīvāka Eiropas fondu piesaiste, tāpat RP vēlas saprotami un caurspīdīgi plānot budžetu un atdalīt izpildvaru no lēmējvaras, teica Antāne.

RP deputāti sola nākt strādāt uz Rīgu, lai padarītu to vēl labāku, nevis svītrotu visu, kas darīts. RP plāno saglabāt sociālo atbalstu rīdziniekiem, sekojot to akūtajām vajadzībām. Partijas izvirzījusi sev par mērķi trīs gadu laikā likvidēt bērnudārzu rindas.

Partijas pirmā prioritāte komunālajā sfērā būs māju siltināšana,

pēc tam ceļu un ielu sakārtošana, kā arī pilsētas apgaismojuma nodrošināšana.

Ķirsis norādīja, ka viena no galvenajām problēmām ir tā, ka pašreizējā Rīgas dome nav nosiltinājusi galvaspilsētā nevienu namu, 2013.gadā plānots nosiltināt vien piecus.

Viņš salīdzināja pašreizējo Rīgas pārvaldi kā vecu mašīnu ar cauru benzīnbāku, kur ekonomiskos zudumus mēģina novērst ar benzīna cenas pazemināšanu nevis ar mašīnas remontu.

Uz partijas kopsapulci bija aicināts arī partijas virzītie ministri - izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, kā arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, kurš ir arī partijas priekšvēlēšanu programmu veidojošās darba grupas vadītājs.

Sprūdžs sava uzrunā uzsvēra, ka Rīgai ar RP palīdzību jākļūst par to pašvaldību, kurai līdzinās un kopē citas. Partijas biedri kopsapulcē tika iepazīstināti arī ar to kā noris gatavošanās pašvaldību vēlēšanām.

Ceturtdien notika atkārtotā RP Rīgas nodaļas kopsapulce, iepriekšējā sapulce, 3.janvārī, nenotika kvoruma trūkuma dēļ. Rīgas nodaļā kopumā ir 758 biedri, lai tā varētu balsot uz kopsapulci bija jāierodas 380 biedriem, taču uz to ieradās tikai 61 partijas biedrs.

Uz RP atkārtoto Rīgas nodaļas kopsapulci ieradušies 92 biedri

Uz Reformu partijas atkārtoto Rīgas nodaļas kopsapulci, kura lems par partijas mēra kandidātu gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, ceturtdien ieradušies 92 partijas biedri.

Tas ir apmēram pusotru reizi vairāk nekā iepriekšējā sapulcē 3.janvārī.

Toreiz sapulce nenotika kvoruma trūkuma dēļ. RP Rīgas nodaļā kopumā ir 758 biedri, lai tā varētu balsot uz kopsapulci bija jāierodas 380 biedriem, taču uz kopsapulci ieradās tikai 61 partijas biedrs.

Tā kā ceturtdien notiek atkārtota Rīgas nodaļas kopsapulce, tai nav nepieciešams kvorums, lai varētu balsot.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu