Latvijā liedz iebraukt Krievijas ekstrēmistam (93)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Latvijā liegts iebraukt vienam no Krievijas ekstrēmistu ideju atbalstītājiem Maksimam Marcinkevičam, kurš šonedēļ Rīgā bija iecerējis sarīkot semināru. DP nekomentē, kāpēc jaunajam vīrietim liegts Latvijā iebraukt.

To apstiprināja Drošības policijas (DP) priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa. Iekšlietu ministrijā uzzināja, ka minētajai personai anulēta Latvijas vīza. Šo lēmumu gan esot pieņēmis Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments.

Aģentūra pārliecinājās, ka interneta vietnē «youtube.com» Marcinkevičs ievietojis video, kurā viņš, tērpies melnā kreklā,

«ekstrēmisma mīlētājiem no Latvijas» paziņo, ka 19.janvārī atbraukšot ciemos

un novadīšot pāris seminārus, kuros izstāstīšot, kā jārīkojas pratināšanās un cietumos.

Vīrietis arī sola semināru «netici, nebaidies, nestrādā» jeb par to, kā neiet uz darbu.

Aģentūras arhīvā atrodamā informācija, piemēram, 2007.gadā vēstīja, ka organizācija Nacionālsociālistiskā sabiedrība (NSO) uztur neonacistu aktivitātēm veltītu interneta mājaslapu. NSO mērķis ir «krievu nacionālsociālisma ideoloģijas propaganda» un viens no grupējuma aktīvistiem - Maksims Marcinkevičs - savulaik arestēts apsūdzībās par rasu naida kurināšanu. Arī Marcinkevičs internetā izplatījis ekstrēmiska satura videoierakstus.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu