Jahovičs: Mēs bijām gatavi nosegt Bilbao metējus (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Labāko spēli šosezon otrdien aizvadīja Rīgas VEF komandas uzbrucējs Gatis Jahovičs, Eiropas kausa turnīra «Top16» otrās kārtas mačā Latvijas basketbola čempionvienībai ar 99:76 palīdzot pieveikt Spānijas vienību Bilbao «Uxue», kas pagājušajā sezonā veiksmīgi cīnījās ULEB Eirolīgā.

«Vienmēr ir patīkami uzvarēt - uzvarēt spēcīgu pretinieku. Vinnējām, pateicoties uzbrukumam,» pēc spēles žurnālistiem sacīja Jahovičs. «Pirmajā puslaikā mums tik labi neizdevās nospēlēt aizsardzībā, bet otrajā izdevās pielikt. Laba spēle un skaista uzvara.»

Jahovičs šajā mačā bija otrs rezultatīvākais spēlētājs Rīgas VEF komandā.

Prata izmantot savas izdevības

«Šī man šosezon ir labākā spēle. Sākumā izdevās iemest savus metienus, līdz ar to ieguvu pārliecību. Visā spēlē izmantoju savas iespējas. Jāturpina trenēties, jānoskaņojas un jāmēģina arī turpmāk parādīt šādu spēli,» savu sniegumu raksturo Rīgas kluba basketbolists.

«Viņi (Bilbao «Uxue») spēlēja ļoti līdzīgi kā pret Nimburkas CEZ. Mēs bijām gatavi nosegt viņu metējus un garā gala spēlētājus, tā arī sedzām,» pastāstīja Jahovičs.

Viņš laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 8 sekundēs guva 16 punktus, 100% realizējot visus izpildītos metienus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un trīsreiz pārtvēra pretinieka piespēles.

Butauts priecīgs par Jahoviča sniegumu

Jahoviča spēli paslavēja arī komandas galvenais treneris Ramūns Butauts. «Gatis šodien ļoti labi nospēlēja, esmu ļoti priecīgs. Vienmēr esmu viņam uzticējies. Ne pirmo gadu viņš spēlē manā komandā. Nevienu īpaši negribu izcelt, jo katrs spēlētājs šodien laukumā izdarīja to, ko no viņa gaida.»

Butauts atklāja, ka komandā varētu piesaistīt kādu jaunu spēlētāju, taču jāsakrīt vairākiem apstākļiem, lai tā notiktu. «Ir grūti atrast spēlētāju, kurš tagad varētu veiksmīgi iekļauties mūsu spēlē. Neņemsim spēlētāju vienkārši tāpēc, ka jāņem. Mēs meklējam spēlētāju un izskatām kandidatūras, bet pagaidām ir, kā ir.»

Nākamo spēli Rīgas komanda aizvadīs 23. janvārī, izbraukumā tiekoties ar Nimburkas CEZ.

TOP 16 turnīrā ir četras grupas pa četrām komandām katrā, kas cīnās par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. No katras grupas izkļūst divas spēcīgākās vienības, kuras divu spēļu summā cīnīsies par iekļūšanu pusfinālā.

Arī pagājušajā sezonā Rīgas klubs iekļuva TOP 16 turnīrā, un arī toreiz vienā apakšgrupā bija jātiekas ar Nimburkas CEZ un «Valencia Basket». Pērn VEF šo kārtu nespēja pārvarēt.

Rīgas VEF kluba vadība komandai par mērķi šajā sezonā izvirzīja iekļūšanu spēcīgāko astoņu komandu skaitā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu