Rīgā notiks mūzikas festivāls «Saxophonia»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

No 7.februāra līdz 15.februārim Rīgā norisināsies mūzikas festivāls «Saxophonia», klausītājiem piedāvājot septiņus koncertus ar Latvijas un ārvalstu saksofona mūzikas virtuozu piedalīšanos, informē «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Festivāla «Saxophonia» atklāšanas koncerts notiks 7.februārī Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, kur uzstāsies saksofonisti Gints Pabērzs un Artis Sīmanis, ansamblis «Schola cantorum Riga», Latvijas Radio koris, mecosoprāns Ieva Parša un ērģelniece Kristīne Adamaite. Koncertā skanēs Andra Dzenīša, Andreja Selicka, Mārtiņa Viļuma kompozīcijas un Jēkaba Nīmaņa jaundarbs «Laiks. Tagad».

«Nereti mēdzam aizmirst, ka vienīgā laika izjūta, kuru spējam piedzīvot, ir tikai viens punkts - tagadne. Pagātne un nākotne ir interpretācija. Līdzīgi arī mūzika eksistē tikai kā enerģijas forma mirklī, kurš notiek atskaņošanas brīdī. Atmiņas, iespaidi par mūziku nav saistīti ar mūzikas laiku, bet gan domāšanas procesu laikā par to,» par savu jaundarbu izsakās Nīmanis.

Lielajā ģildē 8.februārī spēlēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Rīgas Saksofonu kvartets un saksofonisti Jonatans Rautiola un Arvīds Kazlausks. Programmā būs klausāms Džona Adamsa «Guide to Strange Places», kas, pēc autora teiktā, ir ceļojums «iztēlotā, pārsteidzošā pazemē», Dzenīša «Koncerts saksofonam ar orķestri E(GO)», Lāša Ērika Lāšsona «Koncerts saksofonam un orķestrim» un Kārļa Lāča «Rhythm Drive» saksofonam un orķestrim.

Vairāki festivāla koncerti gaidāmi Spīķeru koncertzālē. 9.februārī tur uzstāsies ansamblis «Brass Jaw» no Lielbritānijas, 12.februārī - Denisa Paškeviča trio un Džordžs Stīls, 13.februārī - Rīgas Saksofonu kvartets un Valdis Muktupāvels, bet 14.februārī Spīķeros spēlēs saksofonists Mario Marci un akordeonists Simone Dzankīni no Itālijas.

Toties 15.februārī Lielajā ģildē festivāla noslēguma koncertu piedāvās Nikolā Prosts, kas spēlēs kopā ar Tulūzas Kapitolija simfonisko orķestri.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu