Nastasja Kinski: Mans tēvs bērnībā mēģināja man uzmākties (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Aktrise Nastasja Kinska atklājusi, ka arī viņai tēvs, slavenais vācu aktieris Klauss Kinskis bērnībā mēģinājis uzmākties.

Aktrises izteikumi seko viņas pusmāsas Polas Kinskas paziņojumiem, ka tēvs viņu gadiem ilgi seksuāli izmantojis no piecu līdz 19 gadu vecumam.

Holivudā slavenā Polas pusmāsa Nastasja pagājušajā nedēļā pauda atbalstu savai māsai, taču nedēļas nogalē atklāja, ka tēvs agrā bērnībā viņai mēģinājis uzmākties.

«Viņš vienmēr mani aiztika pārāk daudz, turēja mani ciešu piespiestu, lai es nevarētu aizbēgt. Tajā laikā man bija četri vai pieci gadi, un mēs dzīvojām Minhenē,» laikrakstam «Bild am Sonntag» stāstīja aktrise.

Aktrise Nastasja Kinska un viņas dēls Aļoša
Aktrise Nastasja Kinska un viņas dēls Aļoša Foto: RIA Novosti/Scanpix

«Instinktīvi es jutu, ka tas nav mīloša tēva apskāviens, ka tas ir kas vairāk,» sacīja aktrise, piebilstot, ka gauži raudājusi, lasot rakstu par māsas ciešanām.

Ja Klauss Kinskis būtu vēl dzīvs, «es darītu visu iespējamo, lai panāktu, ka viņš nonāk cietumā. Kad viņš nomira, daži cilvēki man teica, ka viņiem ir žēl. Man nebija žēl,» sacīja aktrise.

Nastasja ir dzimusi Berlīnē Klausa Kinska otrajā laulībā ar Brigitu Toki. Viņas vecāki izšķīrās, kad Nastasjai bija septiņi gadi, bet kopš desmit gadu vecuma viņa ar savu tēvu tikusies reti.

60 gadus vecā Pola Kinska par attiecībām ar tēvu sarakstījusi grāmatu «Kindermund» («Bērna mute»), kas iznāca nedēļas nogalē.

Par tēva seksuālo varmācību Kinska pagājušā nedēļā pavēstīja intervijā žurnālam «Stern».

Pola ir 1991.gadā mirušā aktiera meita no viņa pirmajām laulībām ar dziedātāju Gizlindi Kībeku.

Kā stāstīja Pola, viņas tēvs sācis viņu seksuāli aizskart no piecu gadu vecuma, bet deviņu gadu vecumā pirmo reizi izvarojis. Seksuālā varmācība ilgusi, līdz viņa sasniedza 19 gadu vecumu.

Nastasja Kinska 1993. gadā
Nastasja Kinska 1993. gadā Foto: AP/Scanpix

Klauss Kinskis ignorējis jebkādus savas meitas protestus un «vienkārši ņēma, ko viņš gribēja», sacīja Pola, piebilstot, ka viņa dzīvojusi nemitīgās bailēs no tēva dusmu uzliesmojumiem.

Sieviete nolēmusi atklāt patiesību par tēvu, lai izbeigtu slavenā aktiera idealizēšanu un pielūgsmi.

«Man ir apriebies uzklausīt: Tavs tēvs! Izcils! Ģēnijs! Man vienmēr viņš ir paticis!»

Pola Kinska piebilda: «Kopš tēva nāves viņa slavināšana ir tikai pieņēmusies spēkā.»

Klauss Kinskis tēlojis vairāk nekā 130 filmās, tomēr pasaules slavu iemantojis ar lomām režisora Vernera Hercoga filmās «Agirre, Dieva dusmas», «Nosferatu» un «Fickaraldo».

Kinskis slavens arī ar savu neprognozējamo un dīvaino uzvedību.

Laikraksts «Bild» publicējis fragmentus no Kinska 1975.gadā izdotiem memuāriem, kuros viņš apraksta savu aizraušanos ar jaunām meitenēm.

Foto: AFP/LETA

Kinskis atklāj, ka viņš aptuveni trīs gadus veco Polu ņēmis līdzi uz bordeli. Aktieris arī apraksta, kā viņš laupījis kādai nepilngadīgai meitenei nevainību viņas 17 gadus vecās māsas klātbūtnē, kā arī izvarojis kādu 15 gadus vecu meiteni, palielinot televīzijas skaļumu, lai neviens nedzirdētu viņas kliedzienus.

Kinskis savos memuāros arī apgalvo, ka pusaudža vecumā gulējis ar savu jaunāko māsu Ingi.

«Šeit, ja tu guli ar 12 gadus vecu meiteni, tu nonāc cietumā. Citās valstīs tu vari precēties ar 11 gadus vecu meiteni,» aktieris sacīja kādā televīzijas intervijā 1985.gadā.

Klauss Kinskis nomira 65 gadu vecumā no sirdslēkmes 1991.gada novembrī Kalifornijā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu