Anga Lī «Pī dzīve» Latvijā atkal nepārspēta (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starp piecām populārākajām filmām Latvijas kinoteātros ir iekļuvuši divi nedēļas jaunumi, taču līderis nav mainījies nu jau četras nedēļas pēc kārtas. Jau mēnesi numur 1 filma Latvijā ir Anga Lī krāšņā piedzīvojumu drāma «Pī dzīve» (Life Of Pi), ziņo «kinokino.lv».

«Pī dzīvi» šoreiz noskatījušies 3855 cilvēki, bet kopējais pārdoto biļešu skaits nu jau ir ļoti tuvu 40 tūkstošiem. Droši var prognozēt, ka šonedēļ filma atkāpsies vismaz par divām pozīcijām. Filma ir rakstnieka Jana Martela (Yann Martel) populārā darba «Pī dzīve» ekranizācija un pagājušonedēļ nominēta «Oskara» balvai.

Otrajā vietā debitējis stilīgais trilleris «Gangsteru mednieki» («Gangster Squad»). Pārdotas 3285 biļetes, kas ir gana nopietns pieteikums tam, lai kopsummā savāktu vismaz 10 tūkstošus skatītāju.

Filmas darbība risinās 1949. gada Losandželosā. Mafijas boss Mikijs Koens kontrolē visas kriminālās aktivitātes pilsētā - viņš vada gan narkotiku un prostitūtu, gan arī ieroču un azartspēļu biznesu. To viņš paveic ar savu rokaspuišu palīdzību, kā arī pateicoties korumpētai policijai un politiķiem. Kad Losandželosas slepenpolicijas virsnieks Džons O'Mara ar saviem uzticamākajiem kolēģiem uzdrošinās stāties pretī un cenšas notvert vienu no visu laiku bīstamākajiem noziedzniekiem, sākas nežēlīgs karš pret gangsteriem.

Filmā ir izcils aktieru ansamblis – Šons Pens, Raiens Goslings, Džošs Brolins, Emma Stouna un citi.

Trešo vietu ieņem vēl viens jaunums, proti, animācijas filma «Meklējot Nemo 3D». Savākti 2329 skatītāji, kas ir ļoti labs rezultāts priekš atkārtoti uz ekrāniem izlaista projekta.

Ceturtajā vietā atrodas gadumijas lielākais hits «Hobits: negaidītais ceļojums» («The Hobbit: An Unexpected Journey»). Filmu noskatījušies 2077 cilvēki, bet kopumā jau gandrīz 50 tūkstoši. Labi, ņemot vērā, ka pirmo vietu Latvijā tā spēja ieņemt tikai pašā pirmajā nedēļas nogalē.

Piecnieku noslēdz animācijas filma «Ralfs-Postītājs». Šoreiz 1674 skatītāji, bet kopumā jau gandrīz 20 tūkstoši. Lielisks rezultāts, ņemot vērā visnotaļ pieticīgo filmas startu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu