Osama bin Ladens populārāks par gangsteriem (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Oskarotās režisores Ketrinas Bigelovas (Kathryn Bigelow) un producenta Marka Boela (Mark Boal) jaunākais projekts - filma «Zero Dark Thirty» (iepriekš pazīstama kā «Untitled Osama bin Laden project») pagājušajā nedēļā Ziemeļamerikas kinoteātros bija pieprasītākais kino. Filma pagājušonedēļ nominēta arī «Oskara» balvai.

Nedēļas griezumā tā nopelnījusi 24 miljonus dolāru. Galvenajā lomā arīdzan «Oskaram» labākās aktrises kategorijā nominētā Džesika Česteina (Jessica Chastain), kas «Zero Dark Thirty» iejutusies Centrālās izlūkošanas pārvaldes aģentes lomā. Filma Holivudas mērcē pasniedz stāstu, kā notverts un nogalināts vismeklētākais pasaules terorists Osama bin Ladens.

2. vietā Marlona Vaiensa (Marlon Wayans) parodijkomēdija «A Haunted House» (18,8 miljoni), bet 3. vietā krimināltrilleris «Gangsteru mednieki» («Gangster Squad») ar 16,7 miljoniem. Filmas iznākšana bija paredzēta pagājušā gada rudenī, taču traģisko notikumu dēļ ASV no filmas tika izņemtas ainas ar apšaudi kinoteātrī, tās tika pārfilmētas, un pirmizrāde tika pārcelta uz janvāri.

Filmas darbība risinās 1949. gada Losandželosā. Mafijas boss Mikijs Koens kontrolē visas kriminālās aktivitātes pilsētā - viņš vada gan narkotiku un prostitūtu, gan arī ieroču un azartspēļu biznesu. To viņš paveic ar savu rokaspuišu palīdzību, kā arī pateicoties korumpētai policijai un politiķiem. Kad Losandželosas slepenpolicijas virsnieks Džons O'Mara ar saviem uzticamākajiem kolēģiem uzdrošinās stāties pretī un cenšas notvert vienu no visu laiku bīstamākajiem noziedzniekiem, sākas nežēlīgs karš pret gangsteriem.

Filmā ir izcils aktieru ansamblis – Šons Pens, Raiens Goslings, Džošs Brolins, Emma Stouna un citi.

Kventina Tarantino vesterns «Atsvabinātais Džango» (Django Unchained) ir numur 4, bet mūzikls «Nožēlojamie» noslēdz top5.

Ketrina Bigelova
Ketrina Bigelova Foto: REUTERS/ScanPix
Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu