«Mūsdienu Latvijas garšas» pavāre Terēze saņem 14 punktus (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 13.janvāra atsākās garšas ekspedīcijas «Mūsdienu Latvijas garša» otrā sezona, kurā tāpat kā pirmajā piedalīsies deviņi pavāri no plašās Latvijas. Jau pirmajā raidījumā ikviens varēs vērot dizaina viesnīcas «MaMa» restorāna šefpavāres Terēzes Kondrates garšas meklējumus.

Jau pirmajā raidījumā skatītāji varēja redzēt, kā tradicionālus latviešu ēdienus pagatavot citā mērcē, piešķirot tiem mūsdienīgu garšu. Filmēšanas laikā par Jūrmalas dizaina viesnīcas «MaMa» restorāna šefpavāres Terēzes Kondrates piedāvāto recepti žūrijas pārstāvis Māris Jansons smaidot izteicās:

«Man šķita, ka tikai es nēģus gatavoju savādāk, nekā Latvijā ierasts!»
Foto: publicitātes
Terēze piedāvāja ļoti interesantu ēdienu, kurā apvienojās nēģu un pīles garšas.

Pīles krūtiņa tika grilēta, bet nēģi apcepti un iemarinēti. Tad viss sakapāts un sablenderēts, izveidojot viendabīgu masu, kuru pavāre ietina pārtikas plēvē un ūdens peldē vārīja. Ēdienu papildināja dažādi dārzeņi ar baltvīna ābola mērci. Šis bija īpašais, pavāres pieteiktais ēdiens konkursam. Lai gan sākotnēji, žūrija skatījās ar nelielu skepsi, nobaudot ēdienu, visi to atzina par interesantu, drosmīgu un galu galā garšīgu!

Foto: publicitātes

Punkti:

Māris Janons: «Īsti nepatika ēdienam izvēlētā mēce, es būtu licis citu!» (4 karotītes)

Ilze Jurkāne: «Ar izdomu, eleganti, garšīgi, stilīgs noformējums!» ( 5 karotītes)

Mareks Bērziņš: «Nevis tāpēc, ka esmu no laukiem un man laba sirds - bet tāpēc, ka patiešām garšoja!» ( 5 karotītes)

Savukārt nākamajos raidījumos izklaidējošā garšas ekspedīcijā piedalīsies un ar ziemas sezonas produktu recepšu pagatavošanas prasmēm pārsteigs pavāri no dažādiem Latvijas reģioniem un skatītāji varēs just līdzi gan pavāriem, kuri gatavo Rīgas vai Jūrmalas restorānos, gan Latgales lauku sētā vai Zemgales krodziņā.

Foto: publicitātes

Vadītāja trīs prieki

Raidījumu, kā ierasts, vadīs diriģents Ints Teterovskis, kurš atklāj trīs prieka avotus: «Man ir trīs prieki. Pirmais prieks ir par to, ka raidījumam ir otrā sezonā. Otrais, ka ar mūsu ekspedīcijas palīdzību skatītājiem ir iespēja iepazīt ļoti daudz jauna - jaunus pavārus, ēdienus un to pagatavošanas veidus, kā arī smelties iedvesmu pašiem ko interesantu sākt un atklāt. Savukārt trešais prieks man ir par pirmo raidījumu, jo man tas bija īsts piedzīvojums, atklājot tik jauku vietu tuvu Rīgai.»

Vai otrā sezona pārspēs pirmo?!

Raidījums «Mūsdienu Latvijas garša» pirmajā sezonā kļuva par skatītāju iemīļotu televīzijas piedzīvojumu, jūtot līdzi iemīļotiem pavāriem, iepazīstot restorānu virtuvju aizkulises, kā arī uzzinot jaunas un interesantas ēdienu receptes. Raidījuma pirmajā sezonā piedalījās tādi Latvijā zināmi pavāri kā Svetlana Riškova, Valters Zirdziņš, Artūrs Freibergs, Andris Rūmītis un citi. Savukārt meistarīgākā pavāra titulu ieguva restorāna «Ostas skati» šefpavārs Ingmārs Ladigs. Kā veiksies otrās sezonas pavāriem, ar kādām garšas buķetēm viņi pārsteigs, uzzināsiet jau pavisam drīz!

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu