TOP 9: veidi, kā atdzimt jaunajā gadā! (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.meistardarbs.lv

Jaunajam gadam sākoties, mēs parasti esam apņēmības pilni - atbrīvoties no netikumiem, dzīvot veselīgi, sameklēt labāk atalgotu darbu, izremontēt dzīvokli u.tml. Tomēr, domājot par emocionālākiem mērķiem - apprecēties, tikt pie bērna, galu galā iemīlēties - bieži dūša saplok un liekas, ka atgriezies rudens depresīvais noskaņojums... Kā sapurināt sevi, kā aizdzīt šīs pelēkās domas projām - lūk, 9 idejas, kā jaunajā gadā palutināt sevi...

1. Baudi ziemu tuvu un tālu

Ja cilvēkiem jautātu, kuram no visiem mīļākais gadalaiks ir ziema, rokas paceltu vien nedaudzi. Un velti, jo šis gaišais, baltais un šogad īpaši sniegotais gadalaiks ir patiesi skaists, vienkārši mēs uz to esam paskatījušies no nepareizās puses. Vai, kā saka, bijis nepiemērots apģērbs! Mans ieteikums: nevis slēpties no ziemas kūrortos, bet doties tai pretī atplestām rokām. Ja ir iekrājumi, kas ļautu doties nelielā ceļojumā, padomā, kur ziema varētu šķist karaliski skaista, - Sanktpēterburga, Parīze, Budapešta, Somija... Ja rocība nav tik liela, ir ļoti daudz ziemas prieku izklaižu tepat Latvijā - skijorings, brauciens ar suņu pajūgu, zirgu vilktas kamanas, slēpošanas trases, slidošana utt.

Lieliska ideja, ko pasākuši daži mani draugi, - izdomā kādus konkrētus mērķus Latvijā, kurus noteikti apmeklēsi, piemēram, visas svētvietas vai vecākos kokus Latvijā. Arī šajā ceļojumā ziema var visu tikai padarīt vēl burvīgāku.

Jessie Ware

2. Mūzika dziedē, tā uzmundrina un iedvesmo!

Ja arī diena izdevusies gaužām pelēka un drūma vai kļūst vientuļi, ar sarkanvīna glāzi sēžot uz dīvāna, ņem kompānijā Džesiju Veiru (Jessie Ware) ar albumu «Devotion». Jaunajā albumā saplūst vairāki mūsdienu mūzikas elementi - kaut kas no postdabstepa, soula, elektronikas un futūristiska R&B. Domājams, katrs radīs kādā kompozīcijā ko savai sirdij! «Baby in our wildest moments. We could be the greatest, we could be the greatest... We could be the worst of all.» Turklāt tas ir lielisks fons arī romantiskām nodarbēm - katrā ziņā, ja albums stāvēs mājās plauktiņā, noteikti tiks izmantots!

3. Diētas... diētas... diētas... Izvēlies sev tīkamāko!

Sākt ievērot diētu ir apsveicami, tomēr nereti tās nomoka, kā rezultātā jūties nevis spirgta un no jauna atdzimusi, bet nogurusi un nomocījusies... Atceries: ja jebkādi spīdzini savu ķermeni, arī gars nejutīsies labi! Protams, visam ir jāsākas galvā, lai diēta būtu veiksmīga, nevis jāizvēlas pēc principa - mana kolēģe teica... Katram cilvēkam atrodama atbilstoša diēta, kas ne tikai ļauj nomest lieko svaru. Ideāli, ja ir iespēja konsultēties ar dietologu, ja ne - informācija par diētām jākonspektē pašam. Lūk, piemēram, grāmatu jaunums: apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā grāmatu «Sarkanvīna diēta», kas daudzus, iespējams, iepriecinās ar zinātnisku pamatojumu, ka sarkanvīns mērenās devās labvēlīgi iespaido veselību.

4. Apmeklē restorānu ar filozofiju

Ikmēneša tikšanās ar draudzenēm restorānā arvien prasa jaunas idejas, kur pavakariņot pa vidu tik aizraujošām klačiņām. Kad iziets etniskais riņķis - ķīnieši, japāņi, amerikāņi, slāvi, korejieši, latvieši, itāļi, spāņi utt., bet negribas sākt no gala, paliek veģetārās, vegānu un ajūrvēdas virtuves iepazīšana. Kad arī to esat nobaudījušas un izvērtējušas, atkal sākas galvassāpes par to, kurp doties nomēģināt ko jaunu! Tad lūk, Rīgā pavisam svaigs jaunums: sakņu restorāns «Terra». TERRA ir atgriešanās pie saknēm. Dziļumā, pie savējiem. Burkāniem, kartupeļiem, selerijām, ingvera, redīsiem, sīpoliem un daudziem citiem senčiem. Ilgi viņi ir gulējuši zem zemes, savā pasaulē, tagad pa vienam vilkti ārā, tādi - veselīgi, sasūkušies minerālvielas, zemes spēku. Tikai no pašas labākās, auglīgākās ziemeļu zemes, audzēti tikai pie labākajiem saimniekiem lielos un mazos zemes pleķīšos. Tagad salikti vienkāršās, ērtās kastītēs, lai tevi pabarotu ikdienā. Restorāna unikālais koncepts ir klienta iespēja ēdiena sastāvdaļas kombinēt pašam, veidojot savai gaumei un vajadzībām atbilstošu maltīti. Nākotnē restorāns iecerējis ekspansiju gan ārvalstīs, gan pašmājās. TERRA piedāvās arī ēdienu piegādi uz birojiem un mājām. Rīgā, Blaumaņa ielā 9.

5. Klasika nemirst: Anna Kareņina

Ir lasīta Ļeva Tolstoja dvēseliskā grāmata, ir redzēta smeldzīgā Nacionālā teātra izrāde, tāpat fantastiskais balets Borisa Eifmana režijā. Kino gan sen nav skatīts šis klasiskais darbs. Šķiet, pēdējā filma, ko redzēju, bija 1997. gadā uzņemtā ar slaveno franču aktrisi Sofiju Marso titullomā. Kā par prieku, drīzumā kinoteātros atdzims šī kaisle ar Keiru Naitliju, Džūdu Lovu un Āronu Teiloru Džonsu. Tā ir režisora Džo Raita («Lepnums un aizspriedumi», «Piedošana») jaunā filma. Tiem, kas nezina, par ko ir runa: daiļajai Annai Kareņinai ir viss, ko vien var vēlēties, - viņa ir augsta ranga valdības ierēdņa Kareņina sieva, mīloša māte savam dēlam, un viņas ģimene ieņem svarīgu vietu Sanktpēterburgas augstākajā sabiedrībā. Saņēmusi vēstuli no brāļa, kurš lūdz Annu atbraukt un palīdzēt glābt viņa laulību ar Dolliju, viņa dodas ceļā. Vilcienā Anna iepazīstas ar grāfieni Vronski, kuru Maskavas dzelzceļa stacijā sagaida viņas dēls - virsnieks Vronskis. Kad Anna tiek iepazīstināta ar Vronski, starp viņiem iedegas dzirksts, ko nav un nebūs iespējams izdzēst. Ko īsti sieviete grib, kādas ir tās galvenās vērtības? Noteikti filma liks aizdomāties, iespējams, mazliet saskumt, bet krāšņums un mūzika liks uz mirkli pacelties virs zemes...

6. Ej uz sejas vingrošanu un pasūti sejas krēmu atbilstoši savai ādai

Vienmēr ir lietas, kurām naudas nav žēl, un lietas, kuras gaidām dāvanās. Jāsaka, ka lieta, uz ko taupīt nebūtu pareizi, ir mūsu sejas āda, kas, ticiet man, noderēs vēl ilgus gadus. Varbūt, saņemot algu, ir iespēja atlikt ko tās lutināšanai? Pirmā lieta ir izskats, kam noteikti līdz labs sejas krēms. Un visefektīvākais tas būs, ja līdz niansei tiks darināts tieši tavai sejas ādai. Kā izrādās, ar speciālu aparatūru var noteikt ādas tipu, tās mitruma līmeni un elastības pakāpi, novērtēt ādas pigmentāciju un tauku dziedzeru darbību. Pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem, speciālisti pagatavo dermokosmētiku tieši tādas ādas kopšanai. Krēma derīguma termiņš ir seši mēneši un cena vidēji 25 - 30 latu. (Pakalpojums pieejams, piemēram, «Saules aptiekā»).

Kā zinām, arī fiziskās aktivitātes sejas ādai ir ļoti noderīgas. Tieši sejas muskuļi ir tas karkass, kas veido sejas vaibstus un satur ādu. Kustība ir dzīvība. Tātad sejas vingrošana ne tikai stiprina sejas muskulatūru, bet arī lieliski uzlabo asinscirkulāciju, kas ir svarīgi ādas barošanās un reģenerācijas procesā. Vienlaicīgi arī uzlabojas audu apgāde ar skābekli, ādas vielmaiņa, limfas plūsma. Āda kļūst elastīgāka, uzlabojas tās krāsa, samazinās vai izzūd tūskas. Turklāt asinsrites uzlabošanās galvas zonā pozitīvi ietekmē arī smadzeņu darbību, redzi un matu augšanu. Nodarbojoties ar sejas vingrošanu, sākam apzināties savus sejas muskuļus, kas ir svarīgi, lai ikdienā mēs spētu tos atslābināt un kontrolēt. («Labo sajūtu laboratorijā» - www.karstajoga.lv tieši gaidāms seminārs un sejas vingrināšanas apmācība.)

Foto: Reuters/AP/Scanpix/Leta/AFP

7. Uzšuj jaunu kleitu

Patiesībā viņai nav jābūt Latvijā slavenai dizainerei vai māksliniecei - ticu, ka mūsu valstī ir ļoti daudz talantīgu drēbnieku un šuvēju, kuras ar prieku pašūs tev jaunu kleitu! Sievietei kleitu nekad skapī nav par daudz. Tā kā šīs sezonas top krāsa ir smaragda zaļais, kas patiesībā piestāv visiem, auduma toņa izvēle jau ir skaidra, atliek vien modelis - kāpēc ne kaut kas no Keitas Midltones garderobes - un paša auduma faktūra, kur lieliska konsultante būs šuvēja. Bet, pirms meklē nepazīstamas meistares kontaktus, padomā: varbūt kādā ballītē kāda draudzene ierunājās par savu jauno hobiju! Dod iespēju sākumā nopelnīt savējiem!

8. Iepērcies latviešu interneta tirdziņā

Saka, ka lielveikali apēd 30% tavas ikdienas enerģijas. Tev nav žēl? Man ir, tāpēc nereti es dāvanu vai sev ko jaunu meklēju internetā. Protams, ir miljons iespēju kāroto pasūtīt dažādu zināmu zīmolu mājas lapās, taču tas nav tik interesanti un aizraujoši kā aplūkot tās preces, kuras tikušas darinātas Latvijā. Meistardarbs.lv ir lieliska iespēja lēnā garā ar liepziedu tējas krūzi rokās un gardu medus kūku blakus izpētīt tevi interesējošas sadaļas. Pēc pieredzes varu teikt, ka ne reizi neesmu vīlusies, pasūtot kāroto, kā arī pluss tam visam ir mākslinieka kontakti, tādējādi vari kāroto lietu padarīt vēl personīgāku. Piemēram, ja vēlies jaunu gultasveļu ar Parīzes skatiem, tev nav jāizvēlas no šuvējas piedāvātajiem daudzkrāsainajiem pārvalkiem - audumu jau vari nosūtīt pati!

Foto: www.meistardarbs.lv

9. Iemīlies!

Lieliski, ja teiksi - es esmu jau iemīlējusies! Labi, ja nodomāsi - tas noteikti ar mani notiks: jo tad tas patiešām gaidāms! Taču šoreiz zem vārda «iemīlēšanās» es vēlētos palikt nodarbi, aizraušanos vai hobiju. Tas var būt sports, kas pilnveidos tavu figūru. Tā var būt mākslas studijas vai deju soļu apgūšana. Kāpēc neatgriezties pie rokdarbiem, iespējams, šodien tie vairs neasociēsies ar mājturības skolotājas disciplīnu un kritiku. Arī par lielisku pavāri tu vari tapt mājas apstākļos. Vēlies uzspodrināt savu erudīciju - lasi, skaties un izzini! Saderi ar sevi un atklāj jaunas lietas, kurās iemīlēties!

Lai noder idejas un izdodas!

Būšu priecīga, ja komentāros padalīsies arī ar saviem jaunatklājumiem vai idejām, kā sākt šo gadu!

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu