10 visu laiku vispopulārākie NBA basketbolisti (40)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apkopojot vairāku ietekmīgu sporta izdevumu publikācijas, TVNET Sports publicē desmit visu laiku vispopulārākos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājus. Starp viņiem divi joprojām ir aktīvie sportisti un tikai viens baltādainais spēlētājs.

10. Tims Dankans - San Antonio Spurs (1997 - līdz šim brīdim)

36 gadus vecais spēka uzbrucējs / centrs ir četrkārtējs NBA čempions, trīsreiz nosaukts par finālu vērtīgāko spēlētāju jeb MVP un divreiz atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju. Viņš 13 reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, visu savu karjeru pārstāvējis «Spurs» vienību, kļūstot par vietējās publikas mīluli. 1997. gada NBA draftā Dankanu «Spurs» izvēlējās ar pirmo numuru.

Tims Dankans (priekšplānā)
Tims Dankans (priekšplānā) Foto: AP/Scanpix

9. Šakils O'Nīls – Orlando Magic / Los Angeles Lakers / Miami Heat / Phoenix Suns / Cleveland Cavaliers / Boston Celtics, 1992-2011

Viens no visu laiku dominējošākajiem centra spēlētājiem NBA vēsturē. O'Nīls ir četrkārtējs NBA čempions, trīsreiz nosaukts par finālu MVP, vienreiz izpelnījies sezonas vērtīgākā spēlētāja titulu, piedalījies 15 Zvaigžņu spēlēs, trīsreiz izpelnoties labākā spēlētāja titulu. Kopš 2011. gada viņš ir TNT televīzijas basketbola eksperts.

Šakils O'Nīls
Šakils O'Nīls Foto: REUTERS/SCANPIX

8. Kobe Braients - Los Angeles Lakers (1996 - līdz šim brīdim)

Braients NBA ielauzās no vidusskolas un kļuvis par vienu no visu laiku labākajiem spēlētājiem līgā. Ar «Lakers» komandu izcīnījis piecus NBA čempiontitulus, divreiz tiekot atzīts par finālu MVP. Tāpat Braients divās sezonās guvis visvairāk punktu līgas spēlētāju vidū. 1997. gadā viņš kļuva par «Slam Dunk» konkursa uzvarētāju un ir saņēmis dažādus citus apbalvojumus. Būdams vēl aktīvs basketbolists, Braients ir visu laiku piektais rezultatīvākais spēlētājs asociācijā.

Kobe Braients
Kobe Braients Foto: REUTERS/SCANPIX

7. Oskars Robertsons - Cincinnati Royals / Milwaukee Bucks, 1960-1974

Viņš ir pazīstams, kā lielais O. Robertsons karjeras laikā bija ļoti universāls spēlētājs. 1961./1962. gada sezonā viņš teju katrā spēlē izcēlās ar «triple-double». Šajā sezonā Robertsons vidēji spēlē guva 30,8 punktus, izpildīja 11,4 rezultatīvas piespēles un savāca 12,5 atlēkušās bumbas zem groziem. 1971. gadā viņš kļuva par NBA čempionu, bet septiņus gadus agrāk tika atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Oskars Robertsons (nr. 12)
Oskars Robertsons (nr. 12) Foto: RIA Novosti/Scanpix

6. Vilts Čemberlens - Philadelphia Warriors / San Francisco Warriors / Philadelphia 76ers / Los Angeles Lakers, 1959-73

Sava laika visdominējošākais spēlētājs līgā. Čemberlenam pieder NBA rekords, gūstot 100 punktus vienā mačā. Vienas sezonas laikā viņš guva vairāk nekā 30 punktus un izcīnīja 20 atlēkušās bumbas zem groziem. Tāpat Čemberlens divreiz izcīnījis NBA čempiontitulu un četras reizes atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju. Karjeras laikā izcilais basketbolists guva 31 419 punktus, tomēr tas nav līgas rekords.

Vilts Čemberlens
Vilts Čemberlens Foto: AP/Scanpix

5. Lerijs Bērds - Boston Celtics, 1979-92

Bērds ir vienīgais baltādainais spēlētājs 10 vispopulārāko NBA basketbolistu sarakstā. Viņš ir slavens ar savu precīzo metienu, iespējams, labākais NBA vēsturē. Vienas sezonas laikā Bērds vidēji guva gandrīz 30 punktus spēlē, realizējot 52,7% divpunktu metienus, 41,4% trīspunktniekus un 91,6% soda metienus. Pārstāvot «Celtics» vienību, Bērds ieguvis trīs čempiona gredzenus un trīsreiz nosaukts par sezonas MVP. Tāpat viņš ir 12 Zvaigžņu spēļu dalībnieks.

Lerijs Bērds
Lerijs Bērds Foto: AP/Scanpix

4. Karīms Abduls Džabars - Milwaukee Bucks / Los Angeles Lakers, 1969-89

Ar gūtiem 38 387 punktiem karjeras laikā Abduls Džabars ir visu laiku rezultatīvākais basketbolists NBA vēsturē. Viņš ir slavens ar savu āķa metienu, kuru bija izkopis nevainojami, pretiniekiem sagādājot milzu raizes, kā viņu apturēt. Džabars izcīnījis sešus čempiontitulus un tikpat reižu izpelnījies sezonas labākā spēlētāja balvu.

Karīms Abduls Džabars (no kreisās)
Karīms Abduls Džabars (no kreisās) Foto: AP/Scanpix

3. Bils Rasels – Boston Celtics, 1956-69

Aizvadot NBA 13 sezonas, Rasels ieguvis 11 čempiontitulus. Viņš bija ļoti nopietns oponents Čemberlenam; spēlēdams pret viņu aizsardzībā. Rasels piecas reizes ir nosaukts par sezonas vērtīgāko spēlētāju, tikpat reižu kļuvis par atlēkušo bumbu karali, kā arī 12 reizes piedalījies Zvaigžņu spēlē.

Bils Rasels
Bils Rasels Foto: AP/Scanpix

2. Īrvins «Maģiskais» Džonsons - Los Angeles Lakers, 1979-96

Iespējams universālākais spēlētājs basketbola vēsturē. Jau debijas sezonā viņš spēlēja visās piecās pozīcijās. Ar «Lakers» vienību Džonsons ieguvis piecus čempiontitulus, trīs reizes nosaukts par sezonas un finālu vērtīgāko spēlētāju. Viņš bija ļoti radošs basketbolists, bieži ar rezultatīvu piespēli īstajā brīdī atrodot komandas biedru brīvam metienam.

Īrvins «Maģiskais» Džonsons
Īrvins «Maģiskais» Džonsons Foto: AP/Scanpix

1. Maikls Džordans – Chicago Bulls / Washington Wizards, 1984-2003

Viņam ir seši NBA gredzeni un piecreiz atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju. Džordans bija izcils punktu guvējs un lieliski spēlēja aizsardzībā. Labākajos gados viņam bija ļoti augsts lēciens, divreiz uzvarot «Slam Dunk» konkursā. Vēl aizvien daudzi spēlētāji cenšas līdzināties tieši Džordanam. Gūstot 32 292 punktus, viņš ir trešais visu laiku rezultatīvākais spēlētājs NBA vēsturē.

Maikls Džordans (no labās)
Maikls Džordans (no labās) Foto: AP/Scanpix
Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu