Kinoteātros: «Gangsteru mednieki» un Ozons (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ Latvijas kinoteātros iznāk vairākas filmas – tostarp godalgotā režisora Fransuā Ozona jaunākais darbs «Mājā» un kriminālfilma ar spilgtu aktieru ansambli «Gangsteru mednieki».

11.janvārī vienlaikus ar pirmizrādi ASV un citviet pasaulē uz Latvijas ekrāniem iznāk ilgi gaidītais krimināltrilleris «Gangsteru mednieki» («Gangster Squad»). Filmas iznākšana bija paredzēta pagājušā gada rudenī, taču traģisko notikumu dēļ ASV no filmas tika izņemtas ainas ar apšaudi kinoteātrī, tās tika pārfilmētas, un pirmizrāde tika pārcelta uz janvāri.

Filmas darbība risinās 1949. gada Losandželosā. Mafijas boss Mikijs Koens kontrolē visas kriminālās aktivitātes pilsētā - viņš vada gan narkotiku un prostitūtu, gan arī ieroču un azartspēļu biznesu. To viņš paveic ar savu rokaspuišu palīdzību, kā arī pateicoties korumpētai policijai un politiķiem. Kad Losandželosas slepenpolicijas virsnieks Džons O'Mara ar saviem uzticamākajiem kolēģiem uzdrošinās stāties pretī un cenšas notvert vienu no visu laiku bīstamākajiem noziedzniekiem, sākas nežēlīgs karš pret gangsteriem.

Filmā ir izcils aktieru ansamblis – Šons Pens, Raiens Goslings, Džošs Brolins, Emma Stouna un citi.

«Gangsteru mednieki» (Džošs Brolins, Emma Stouna, Raiens Goslings)
«Gangsteru mednieki» (Džošs Brolins, Emma Stouna, Raiens Goslings) Foto: REUTERS/ScanPix

11.janvārī notiks pirmizrāde godalgotā franču režisora Fransuā Ozona jaunākajai filmai ar nosaukumu «Mājā» («Dans La Maison»). Fransuā Ozons, kurš ir uzņēmis tādas filmas kā «8 sievietes», «5x2», «Sieva uz pilnu slodzi» un citas, triumfēja Sansebastjanas kinofestivālā, par filmu «Mājā» saņemot festivāla galveno balvu. Filma tika godalgota arī labākā scenārija kategorijā, savukārt kritiķi filmu ir nodēvējuši par vienu no Ozona labākajiem darbiem. Galvenās lomas trillerī atveido izcilā britu aktrise Kristīne Skota Tomasa, franču kino zvaigznes Fabriss Lučini, Emanuēla Seņjē un citi.

Filma «Mājā» ir stāsts par 16 gadus vecu jaunekli, kurš, izmantojot sava klasesbiedra uzticību, apraksta viņa mājā notiekošo esejās, ko iesniedz literatūras pasniedzējam. Apdāvinātā un neprastā audzēkņa talants aizrauj skolotāju, bet puiša iejaukšanās svešā mājā izraisa nekontrolējamu notikumu virkni...

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu