Stouna un Sets Makfarleins paziņos «Oskara» nominācijas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien, 10.janvārī, tiks nosauktas ASV Kinoakadēmijas «Oskars» balvu nominācijas. Nominācijas tiešajā ēterā paziņos aktrise Emma Stouna (Emma Stone), kā arī komiķis Sets Makfarleins (Seth MacFarlane).

Šis ir viens no kino balvu sezonas svarīgākajiem notikumiem, kam seko vairums pasaules mediju, bet laiks līdz svinīgajai balvu sadales ceremonijai tiek izmantots no filmu veidotāju, studiju un izplatītāju puses, lai reklamētu savus darbus.

Komiķis Sets Makfarleins (Seth MacFarlane)
Komiķis Sets Makfarleins (Seth MacFarlane) Foto: REUTERS/ScanPix

Aktrise Emma Stouna, kurai uzticēts tas gods agrā ceturtdienas rītā (pēcpusdienā pēc Latvijas laika) paziņot prestižās nominācijas, šonedēļ būs redzama uz lielajiem ekrāniem – filmā «Gangsteru mednieki» («Gangster Squad»). Krimināltrillerī, kas risinās pagājušā gadsimta četrdesmito gadu Holivudā, viņa spēlēs līdzās spilgtiem aktieriem, kuru vidū ir Džošs Brolins, Raiens Goslings, Šons Pens. Emma Stouna filmējusies tādos darbos kā «Trakā, dullā mīlestība», «Kalpone», «Vieglas uzvedības teicamniece», kā arī jaunākajā «Zirnekļcilvēka» franšīzes daļā.

Savukārt otrs nomināciju izziņotājs, komiķis Sets Makfarleins, kurš ir zināms kā TV seriāla «Family Guy» autors un veiksmīgās komēdijas «Teds» režisors, būs arī «Oskara» balvu pasniegšanas ceremonijas vadītājs. Jāpiebilst, ka parasti nominācijas paziņo akadēmijas prezidents kopā ar kādu aktieri, taču šoreiz viens no nomināciju izziņotājiem būs ceremonijas vadītājs, nevis Kinoakadēmijas augstākā amatpersona. Šī būs vien otrā reize balvu pasniegšanas vēsturē, kad nominācijas nosauc šova vadītājs – pirmā un līdz šim vienīgā reize bija 1972.gadā, kad to darīja aktieris Čārltons Hestons.

ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana notiks 24.februārī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu