PTAC: produkts reklāmā nedrīkst atšķirties no tā, ko iegādājas pircējs (103)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir pieprasījis Rīgas piena kombinātam pārtraukt ražot saldējumus «Ekselence», jo to iepakojums maldina pircējus. Kaut arī šis ir viens no pirmajiem šāda veida gadījumiem, pircēju tiesību aizstāvji sarunā ar TVNET ir apņēmības pilni nepieļaut šādu praksi.

PTAC pārstāve Ilze Žunde sarunā ar TVNET norāda, ka 28.decembrī izteikta prasība Rīgas piena kombinātam pārtraukt patērētāju maldināšanu.

Izpētot četrus «Rīgas piena kombināta» ražotos «Ekselence» saldējumus - «Valrieksti & Brownie», «Šokolāde no Javas salas», «Šokolāde & lazdu rieksti» un «Rīgas melnais balzams & brownie», secināts, ka fotogrāfija pilnībā atšķiras no tā, kas atrodams iepakojumā.

«Protams, ir dažādas vizualizācijas, ar kuru palīdzību produkti tiek padarīti glītāki, taču tam nevajadzētu būt tādā līmenī, ka produkts pilnībā atšķiras no tā, ko gaida patērētājs,»

teic Žunde. Pagaidām plašāka informācija, vai PTAC lēmums ir ņemts vērā un saldējums vairs neatrodas tirdzniecībā, vēl nav saņemta. Viņa norāda, ka par produkta neatbilstību tā attēlam uz iepakojuma patērētājiem pagaidām nav bijis daudz pretenziju, lielākas ir pret nepatiesi norādīto sastāvu.

Kā zināms, gada sākums jau ierasti ir laiks arī dažādām sezonas izpārdošanām lielveikalos, kur tiek vēstīts par iespaidīgām atlaidēm līdz 50% vai 70%, kaut arī realitātē, piemēram, apģērbam tās ir minimālas, jo lielā summa piemērota lētākai precei vai aksesuāriem.

Tie, kas pieredzējuši izpārdošanas ārvalstīs, var apstiprināt – cenu ziņā atlaides atšķirībā no Latvijas patiešām ir jūtamas.

Neskatoties uz to, par šo aspektu vietējie patērētāji pagaidām pretenzijas izteikuši visai maz, vairāk iedzīvotāji vērsušies PTAC ar norādēm, ka cena neatbilst patiesībai. Pagājušogad telefoniski par šādu tirgotāju negodīgu rīcību centrs saņēmis 150 iedzīvotāju zvanus, tāpat daudzi ar sūdzībām vērsušies arī elektroniski.

PTAC pārstāve norāda – ja atlaides norādītas līdz 70%, tad vismaz kādai daļai preču jāsamazina cena tik daudz. Tomēr patērētājiem jāsaprot, ka vārds «līdz» automātiski nenozīmē maksimālo cenas samazinājumu visām precēm.

«Mūsu galvenais uzstādījums ir tāds, lai informācija būtu patiesa. Patērētāji informējuši par to, kādā veidā tiek izsludinātas šīs akcijas, un ka izpārdošana Latvijā krietni atšķiras no ārvalstīm, taču, mūsu skatījumā, galvenais, lai tas būtu atbilstoši normatīvo aktu prasībām,» teic Žunda.

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu