Saldējumu pērkam kā kaķi maisā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas piena kombinātam jāmaina vairāku saldējumu iepakojums, jo - tas maldina pircēju. Ražotājs šīm patērētāju tiesību aizstāvju iebildēm gatavs pakļauties, lai gan netieši norāda uz konkurentu iejaukšanos.

Saldējuma skandāls ziemas vidū

Pērn sezonas sākumā Rīgas piena kombināts ieviesa virkni jauninājumu saldējumu tirgū – jaunas garšas un formas jau zināmiem zīmoliem Polam un Ekselencei. Bet nu izrādās, par Ekselences četru veidu saldējumiem uz kociņa pircēji sūdzas. Jo, lūk,

nopirktais našķis izskatās pavisam citādi nekā uz iepakojuma.

«Bija norādīts saldējums kārtiņās, bet ko konstatējām? Tas ir parasts saldējums, kur viss samaisīts vienā masā,» pircēju sūdzību atstāsta PTAC pārstāve Ilze Žunde.

Foto: Publicitātes foto

Nav aizliegts kaut kādas lietas parādīt skaistākas, bet ne maldināt

«Nav aizliegts kaut kādas lietas parādīt skaistākas, pievilcīgākas, vienkārši jautājums ir par maldinājumu, vai tas galarezultātā nerada situāciju, ka cilvēka ekonomiskā rīcība tiek ietekmēta un galarezultātā viņš tiek maldināts,» skaidro Ilze Žunde.

Pagaidām veikalos vēl tirgo šo saldējumu, bet Rīgas piena kombināts jau sācis izstrādāt jaunu iepakojumu šim saldējumam, kas veikalos varētu nonākt pēc mēneša.

Saldējuma ražotājs uzskata, ka nav maldinājis savu pircēju.

Tā esot 21. gadsimta pieeja dizainā. Turklāt esot jādomā alegorijās.

«Ja mēs redzam govi uz piena iepakojuma, mēs, paldies dievam, neceram tur ieraudzīt nagus un ragus. Skaidrs, ka tur būs tikai piens. Tāpat redzējām uz jūsu cīsiņiem eksotiskus Āfrikas zvērus, bet īstenībā tie ir cūkgaļas cīsiņi,» salīdzina «Food Union» saldējuma kategorijas attīstības direktors Dmitrijs Dokins.

Saldējuma ražotājs netieši norāda uz konkurentu pirkstu šā skandāla iniciēšanā. Pārstāvis piebilst, ka 20 gadus, kopš darbojas šajā biznesā – galvenokārt Krievijā, daudz kas piedzīvots.

«Katru gadu mums iznāca jauni produkti, katru gadu iznāca jauni dizaini, mūsu patērētājam tie patika, bet konkurentiem ne. Skaidrs, ka konkurenti rīkojās, bet mēs to neesam gatavi komentēt, jo mūsu kredo ir piena pārstrāde un mārketings. Un, pat

ja mēs zinām, kas to izdarīja, lai tas paliek uz viņu sirdsapziņas,»

tā «Food Union» saldējuma kategorijas attīstības direktors Dmitrijs Dokins.

Līdz šim neviens komersants nav sodīts par šādu pārkāpumu

Ārpus Latvijas vēl sešās valstīs šo saldējumu tirgo, bet tur no kontrolējošajām institūcijām nekādi iebildumi par saldējuma iepakojumu nav saņemti. Līdz ar to tikai Latvijā Ekselences 100 mililitru iepakojumam tiks mainīts vizuālais noformējums.
Patērētāju tiesību aizsardzības centrā norāda, ka šis ir precedents. Līdz šim neviens komersants nav sodīts par šādu pārkāpumu. Turklāt reti tiekot saņemtas sūdzības par pārtikas produkta vizuālo noformējumu, kas neatbilst paša produkta izskatam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu