Filma «Linkolns» ieguvusi desmit BAFTA nominācijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvai izvirzīto kandidātu vidū ar desmit nominācijām vadībā ir režisora Stīvena Spīlberga politiskā drāma «Lincoln» («Linkolns»). Lai arī Spīlbergs netika nominēts, «Linkolns» pretendē uz balvām citās kategorijās, tostarp labākā filma, labākais galvenās lomas tēlotājs un labākais otrā plāna aktieris un aktrise.

Biogrāfiskā filma, kas šogad ieguva arī visvairāk «Zelta globusa» nomināciju, ir viens no ticamākajiem pretendentiem kinoindustrijas prestižākajam apbalvojumam - «Oskara» balvai, sacīja britu kinokritiķi.

Mūzikls «Les Miserables» («Nožēlojamie») un filma «Life of Pi» («Pī dzīve») katra ieguva pa deviņām nominācijām, savukārt Džeimsa Bonda franšīzes jaunākā daļa «Skyfall» («Operācija «Skyfall»») pretendē uz astoņām BAFTA balvām.

Trilleris «Argo» par Irānas ķīlnieku krīzi nominēts septiņās kategorijās, bet Ļeva Tolstoja romāna «Anna Kareņina» Holivudas ekranizācija nopelnīja sešas nominācijas.

Kandidātu sarakstā ar piecām nominācijām iekļuva arī režisora Kventina Tarantino vesterns «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango») un drāma «Zero Dark Thirty» par terorista Osamas bin Ladena notveršanu.

Tikmēr austriešu režisora Mihaela Hanekes filma «Amour» ieguva četras nominācijas, kas svešvalodā uzņemtai kinolentei ir netipiski daudz.

Lai arī «Operācija «Skyfall»», kas jau kļuvusi par pelnošāko filmu Lielbritānijas kino vēsturē, nominēta astoņās kategorijās, tā nepretendē uz balvu nozīmīgākajā kategorijā - labākā filma. Taču par to sacentīsies «Argo», «Pī dzīve», «Linkolns», «Nožēlojamie» un «Zero Dark Thirty».

Par labākā aktiera godu cīnīsies Daniels Dejs-Lūiss, Bens Afleks, Bredlijs Kūpers, Hjū Džekmens un Hoakins Fīnikss, savukārt labākās aktrises balvai nominēta 85 gadus vecā Emanuela Riva, Helēna Mirena, Dženifera Lorensa, Džesika Časteina un Mariona Kotijāra.

BAFTA balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 10.februārī Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu