Florbola pirmās līgas mēneša spēlētājs Jankovskis: Augšup ar Ogres vilkiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Latvijas Florbola savienības (LFS) par Latvijas čempionāta pirmās līgas «BaltAUDIO» mēneša labāko spēlētāju nosauktais «Ogres vilku» uzbrucējs Elvijs Jankovskis par ideālo nākotnes vīziju uzskata iekļūšanu virslīgā kopā ar savu dzimto komandu.

Pagājušajā sezonā «Ogres vilki» sekmīgi startēja Latvijas čempionāta otrās līgas Rīgas grupā, izcīnot otro vietu un piekāpjoties tikai FK «Rīga». Izslēgšanas turnīrā Ogres komanda pārspēja «Rubeni-2», taču ceturtdaļfinālā trīs maču sērijā ar 1:2 zaudēja «Līgatnei». Elvijs Jankovskis bija otrais rezultatīvākais ogrēniešu rindās. Viņš 16 spēlēs guva 38 vārtus un 28 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Starpsezonu laikā «Ogres vilki» izmantoja iespēju iekļauties pirmajā līgā. Šī sezona trenera Andra Vasioleka vadītajai komandai izvērsusies ļoti interesanta, jo trijos no astoņiem mačiem spēlēts papildlaiks. Divreiz gūtas uzvaras, bet kopumā «Ogres vilku» rēķinā 11 punkti astoņās spēlēs. Jankovskis pieminētajos divos novembra mačos, kuros tika gūti panākumi papildlaikā, arī izpelnījās uzmanību. Elvijs šajās spēlēs summā guva piecus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

«Šī mūsu komandai ir debijas sezona pirmajā līgā, tādēļ pašreiz ieņemtā piektā vietā sešu klubu konkurencē varētu atbilst arī mūsu parādītajam sniegumam,» spriež 21 gadu vecais «Ogres vilku» rezultatīvākais spēlētājs Elvijs Jankovskis. «Domāju, ka sezonas otrajā daļā parādīsim labāku spēli. Skaidrs, ka mums katram atsevišķi un visiem kopā ir jāpiestrādā pie saliedētības, kā arī jāuzlabo fiziskā sagatavotība. Vispirms jānostabilizējas pirmajā līgā, lai varētu sākt kalt plānus par tālāku augšupeju. Esmu apņēmies būt uzticīgs dzimtās Ogres komandai, nemeklējot iespējas, kā individuāli nokļūt virslīgā.»

Jankovskis ne tikai spēlē florbolu, bet arī paralēli izmēģina spēkus trenera darbā, apgūstot šīs zinības Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas treneru kursos.

«Šobrīd darbs kalpo kā līdzeklis tam, lai varētu realizēt savas ieceres un sapņus,» par savām prioritātēm saka Jankovskis. «Protams, mēģinu apvienot gan darbu, gan florbolu. Ne vienmēr viss izdodas perfekti. Tajā pašā laikā esmu izmēģinājis roku arī trenera darbā, uz kuru netieši mani pamudināja «Ogres vilku» treneris Andris Vasioleks. Viņš ir ieguldījis milzīgu darbu Ogres florbolistu un komandas kopumā izaugsmē, piesaistot florbolam arvien jaunus interesentus. Prieks, ka florbola treneru darbs tika novērtēts arī «Latvijas lepnuma» ceremonijā, kur apbalvojumu saņēma Rubenes treneris Jānis Dainis.»

Lai arī piecus gadus Jankovskis ir tieši florbolā, kurā pirmos soļus Ogres ģimnāzijas komandas sastāvā palīdzēja spert tieši treneris Vasioleks, taču par bērnības nodarbībām hokejā atgādina arī izvēlētais spēļu krekla numurs.

«Hokeja spēlēšanas laikā mans favorīts bija Sergejs Žoltoks. Vienreiz pat sanāca uz viena ledus paslidot, kā arī nepalaidu garām iespēju dabūt Žoltoka autogrāfu uz sava krekla,» atceras Jankovskis. «Zinot, ka Žoltoks spēlē ar 33. numuru, izvēlējos tieši to. Šī tradīcija tad arī turpinās florbolā. Iespējams, vēl tagad spēlētu hokeju, taču Ogrē jauniešu komanda tika likvidēta, bet izbraukāt uz treniņiem Rīgā nebija reālu iespēju. Treniņu biedri jau pirms manis bija pārgājuši uz hokeju bez slidām – florbolu. Skaidrs, ka florbolā būšu tik ilgi, cik man ļaus veselība ar to nopietni nodarboties.»

Elvija Jankovska pārstāvētā komanda «Ogres vilku» sezonu atsāks svētdien, 13. janvārī, kad viesos sacentīsies ar «Jelgavas novadu».

BaltAUDIO

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu