Dakāras rallijreids bildēs (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kamēr Āfrikā straujiem soļiem finišam tuvojas Africa Eco Race, tikmēr Dienvidamerikā notiekošais Dakāras rallijreids nav pat vēl pusē.

Africa Eco Race ir sacensības, kas notiek klasiskā Dakāras rallijreida dzimšanas vietā un arī noslēgsies Senegālas galvaspilsētā Dakārā, turklāt tajās Latviju pārstāv elektriskais OSCar eO ar Māri Saukānu pie stūres un Uldi Dzeni stūrmaņa krēslā. Patlaban latvieši atrodas kopvērtējuma 12. pozīcijā, bet to, kāda būs izcīnītā vieta finišā, redzēsim jau šodien, kad būs nobraukti pēdējie kilometri.

Un tomēr, lai arī viena autosporta pasaules daļa cītīgi raugās Āfrikas virzienā, krietni vien lielāka uzmanība ir pievērsta kontinentam Atlantijas okeāna otrā pusē - Dienvidamerikai. Tur kopš 5. janvāra norisinās par kalendārā gada sarežģītākajām sacensībām dēvētais Dakāras rallijreids, un tas turpināsies līdz gada pirmā mēneša 20. datumam.

Daudziem sportistiem šā gada Dakāras sacensības jau ir beigušās, taču vēl vairāk ir to sportistu, kas turpina cīnīties ar milzīgām smilšu kāpām, prāviem akmeņiem un tveici, cerot 20.janvārī sasniegt finišu Čīles galvaspilsētā Santjago. Par to, ka sacensības tik tiešām nav vieglas, vislabāk liecina attēli, un labākie no tiem ir apkopoti zemāk pievienotajā 2., 3. un 4. Dakāras rallijreida posma galerijā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu