Latvijā džeza ģitārists Čudars un draugi (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11. Janvārī Liepājā un no 15. līdz 17. Janvārim Rīgā viesosies Čudars / Arutjunjans / Illerhag Trio. Grupas dalībnieki laipni aicina visus Rīgas džeza mūzikas cienītājus apmeklēt kādu no viņu koncertiem Latvijas-Dānijas koncerttūres ietvaros.

11.01.13 20:00 «Fire Bar» Liepāja, LV

15.01.13 21:00 «Bonēra» Rīga, LV

16.01.13 21:00 «Artelis» Rīga, LV

17.01.13 21:30 «Piens» Rīga, LV

Čudars / Arutjunjans / Illerhag Trio ir jaunizveidota starptautiska laikmetīgās džeza un improvizācijas apvienība, kas sevī ietver trīs jaunus Eiropā atzītus džeza mūziķus. Grupas mūzika nav viegli definējama - tā vienmēr mainās, katru reizi tiek izpildīta citā manierē un ir atvērta jebkam. Katrs no grupas dalībniekiem ir piedalījušies neskaitāmos dažādos projektos, pārstāvot visdažādākos mūzikas žanrus, iepazīstot dažādus muzikālos izteiksmes līdzeklus, tādējādi mūzikā, ko rada šis trio, ir saklausāmas visdažādākās muzikālās iezīmes sākot ar viduslaiku melodijām, caurvijoties ar Morisa Ravēla un citu impresionistu skaņu pasauli, ar skarbo Radiohead un smeldzīgo Sigur Ros piegaršu, tam visam pieejot ar absolūtu brīvību un free jazz valodu.

Pārsteigumi ir tas, kas caurvij grupas spēles manieri, tāpēc klausītājs no koncerta var sagaidīt jebko - vieglas, estētiskas balādes, smagnēju muzikālo «izārdīšanos», abstraktas skaņu plūsmas, psihedēliskus drum'n'bass ritmus vai vienkārši patīkami šūpojošas melodijas. Tas ir piedzīvojums gan grupas dalībniekiem gan klausītājiem.

Foto: Publicitātes foto

Grupas dalībnieki:

Matīss Čudars - ģitāra (Latvija/Nīderlande)

Joel Illerhag - kontrabass (Zviedrija/Dānija)

Ivars Arutjunjans - bungas (Latvija/Dānija)

www.matisscudars.com

www.joelillerhag.dk

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu