Mesi ceturto reizi pēc kārtas iegūst «Zelta bumbu» (20)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas komandu «Barcelona» pārstāvošais argentīnietis Lionels Mesi pirmdien ceturto gadu pēc kārtas ieguva «Ballon d'Or» trofeju jeb «Zelta bumbu», ko piešķir pasaules labākajam futbolistam. Cīņā par balvu 25 gadus vecais Mesi, kurš 2012.gadā bumbu pretinieku vārtos raidīja 91 reizi, sasniedzot jaunu pasaules rekordu, apsteidza savu komandas biedru «Barcelona» komandā, spāni Andresu Injestu un portugāli Krištianu Ronaldu no citas Spānijas vienības Madrides «Real».

Mesi balsojumā saņēma 41,60% balsu, otrais ar 23,68% palicis Ronaldu, bet Injesta ticis pie 10,91%.

Pērn Mesi kļuva tikai par otro futbolistu vēsturē, kurš «Zelta bumbu» ieguvis trīs gadus pēc kārtas. Iepriekš to paveica pašreizējais Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī, kurš par gada labāko futbolistu tika atzīts 1983., 1984. un 1985.gadā. Savukārt tagad Mesi sasniedzis jaunu rekordu.

Pateicas komandas biedriem

«Neticami saņemt šo balvu vēlreiz,» izteicās Mesi, pasakoties saviem komandas biedriem, kuru vidū īpaši izcēla Injestu. «Ir patīkami pārspēt rekordus, tomēr galvenās ir komandas uzvaras.»

Gada treneris - Vinsente del Boske

Par gada labāko treneri tika nosaukts Spānijas valstsvienību vadošais Vinsente del Boske, apsteidzot Madrides «Real» galveno stratēģi Žozē Mourinju un bijušo Barselonas komandas galveno treneri Hosepu Gvardiolu.

Del Boske pērn palīdzēja Spānijas izlasei triumfēt Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet pirmdien nosauktajā Starptautiskās Profesionālo futbolistu federācijas (FIFPro) gada simboliskajā izlasē bija seši tieši šīs valsts futbolisti. Turklāt visi 11 spēlētāji pārstāv Spānijas klubus.

Simboliskajā izlasē iekļauti pa pieciem «Barcelona» un Madrides «Real» futbolistiem, kā arī Kolumbijas izlases uzbrucējs Radamels Falkao no Madrides «Atletico» komandas.

Šajā izlasē vārtsarga pozīcijā iekļuva Ikers Kasiljass, kaut viņš pēdējā laikā zaudējis vietu «Real» sastāvā, bet laukuma spēlētāji tikuši savietoti pēc shēmas 4-3-3. Aizsardzībā «Barcelona» futbolistam Žerāram Pikē pievienojās Daniels Alvešs, Serhio Ramoss no Madrides «Real», pussargu līnijā iekļauti Ksavi Ernandess un Injesta no «Barcelona», kā arī Ksavi Alonso no «Real», bet uzbrukumā Mesi un Ronaldu pievienojies Falkao.

Par gada labāko futbolisti pirmdien tika atzīta amerikāniete Ebija Vombaha, bet par labāko sieviešu futbola treneri kļuva pašreiz Zviedrijas izlasi vadošā Pīa Sunhedža, kura 2012.gadā palīdzēja ASV valstsvienībai triumfēt Londonas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu