ASV kinokritiķi par labāko filmu atzinuši Hanekes «Amour» (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

ASV Kinokritiķu nacionālās valdes locekļi par 2012.gada labāko filmu atzinuši austriešu režisora Mihaela Hanekes (Michael Haneke) drāmu «Amour». Haneke arī tika godalgots kā labākais režisors, bet galvenās lomas tēlotāja Emanuela Riva - kā labākā aktrise.

Franču valodā uzņemtajā drāmā, kas maijā ieguva Kannu kinofestivāla augstāko apbalvojumu - «Zelta palmas zaru», vēstīts par pavecu pāri, kas cenšas tikt galā ar sirdstriekas sekām.

Savukārt par labāko aktieri tika atzīts Daniels Dejs-Lūiss, kurš šogad bija redzams vēsturiskajā drāmā «Lincoln». Režisora Stīvena Spīlberga darbs arī saņēma apbalvojumu par labāko scenāriju.

Labākās otrā plāna aktrises balvu saņēma Eimija Adamsa par tēlojumu filmā «The Master», bet vīriešu kategorijā tika apbalvots Metjū Makonahijs, kurš spēlēja šogad iznākušajās komēdijās «Magic Mike» un «Bernie».

Balvu saņēmējus izraudzījās 60 ietekmīgi amerikāņu kinokritiķi, un viņu viedoklis tiek uzskatīts par ticamu prognozi kinoindustrijas nozīmīgākajam notikumam - ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvām.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu