Rīgā itāļu dziedātājs Al Bano (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar plkst.19 ar Jaungada lielkoncertu «Arēnā Rīga» uzstāsies itāļu dziedātājs Al Bano, informēja koncerta rīkotāji.

Itālijas maestro Al Bano savos koncertos visā pasaulē ar skatītājiem runā mīlestības balāžu valodā.

Patlaban itāļu maestro uzstājas kopā ar savu meitu Rominu Karrisu.

Jaungada koncertā Rīgā būs iespēja dzirdēt dziesmas «Felicita», «Sharazan», «Ci sara» un citus hitus, kas padarīja dziedātāju slavenu.

Savukārt rīt pasaulslavenais itāļu dziedātājs viesosies tirdzniecības parkā «Alfa», lai paustu atbalstu Latvijas bērnu mūzikas skolām. Īsi pirms došanās prom no Latvijas, Al Bano sarūpējis pārsteigumu Juglas mūzikas skolai - vienai no trim mūzikas skolām, kas piedalās labdarības akcijā ar mērķi atbalstīt mazos mūziķus ar mūzikas instrumentiem un nošu grāmatām.

Akcijas laikā ikviens, kam ir tāda iespēja, aicināts ziedot lietotus vai jaunus mūzikas instrumentus, nošu grāmatas un citus topošajiem māksliniekiem noderīgus materiālus. Akcijā tiks atbalstītas vairākas mūzikas skolas, kurām šī palīdzība ir īpaši svarīga. To vidū ir arī Juglas mūzikas skola, kurā mācās arī bērni ar īpašām vajadzībām, Talsu mūzikas skola, kas var lepoties ar tādiem sabiedrībā zināmiem absolventiem kā Intaru Busuli, Jāni Stībeli, Rihardu Zaļupi, Raimondu Tiguli, Lindu Leen, Dzintaru Čīči un Rihardu Leperi, kā arī Lielvārdes mūzikas skola, kurā mācījusies daudzkārtēja Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nominante Aija Andrejeva.

Al Bano, īstajā vārdā Albano Karrisi, ir itāļu mūziķis. Mūzikā viņš debitēja 1966.gadā Itālijas konkursā «Festival delle Rose».

Savā dzīves laikā viņam bijusi muzikāla sadarbība ar Romīnu Paueru, ar kuru apprecējās 1970.gadā. Pēc abu laulības, tika ierakstīta dziesma «Storia di due innamorati». Viņu abu duets «Albano & Romina Pauera» pastāvēja gandrīz 30 gadus un viņu darbi sevišķi populāri bija Itālijā un Vācijā.

Al Bano savu solo karjeru atsāka 1996.gadā ar albumu «E la mia vita», kam sekoja albums «Verso il sole» 1997.gadā un albums «Ancora in volo» 1999.gadā.

Savas muzikālās karjeras laikā viņš vairākas reizes piedalījies gan Eirovīzijas dziesmu konkursā, gan arī dažādos festivālos.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu