Pēdējo reizi izrāde re minorā «Pīļu medības»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

12. janvārī skatītājiem dota iespēja atvadīties no Dž.Dž.Džilindžera iestudētās izrādes re minorā «Pīļu medības» varoņiem – iestudējums tiks spēlēts pēdējo reizi!

Nākamajā rītā pēc svinībām Viktors Aleksandrovičs Zilovs pamostas un saņem sev adresētu bēru vainagu ar uzrakstu Neaizmirstamajam, priekšlaicīgi darbā sadegušajam Viktoram Aleksandrovičam Zilovam no bēdu nomāktajiem draugiem. Iztēlojoties situāciju, kā būtu, ja viņš patiešām būtu miris, Zilovam atmiņā uzaust pēdējo dienu notikumi…

A. Vampilova lugā «Pīļu medības» tiek risināta «mazā cilvēka» tēma – par cilvēku, kurš vīlies savā dzīvē un ikdienā un kurš vienīgo glābiņu un sevis piepildījumu saskata pīļu medībās. Zilova lomā iejūtas Egons Dombrovskis, kura darbu šajā iestudējumā īpaši novērtējuši kritiķi un iemīļojuši skatītāji.

Foto: publicitātes

«Egons Dombrovskis – izrādes dzinējs un emocionālais centrs. Izrāde patiesi skan re minorā, kā norāda režisors. Skan līdz asaru kamolam kaklā, līdz sūrstošam sliktumam vairāku dienu garumā.» (Līvija Dūmiņa // «Neatkarīgā Rīta Avīze»).

«Liepājas teātra aktieriem talantīga režisora vadībā izdodas radīt spēcīgu, viendabīgu izrādes ansambli. Egons Dombrovskis Zilova lomā vēlreiz parāda, ka ir viens no labākajiem, ja ne pats izcilākais Latvijas aktieris. Spriegums, bet ne saspringums. Absolūts dabiskums, bet ne vaļība. Galējo iespēju robežu sasniegšana, bet ne pārspīlējums. Tās ir tikai dažas no viņam piemītošajām unikālajām aktieriskajām kvalitātēm.» (Linda Ģībiete // «Kurzemes Vārds»).

Pārējās lomās: Jūlija Ļaha, Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Kaspars Gods, Maija Romaško, Armands Kaušelis un Signe Ruicēna.

Iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 2009. gada janvārī, pēdējā reize būs arī sava veida jubilejas izrāde - tā tiks spēlēta 25. reizi!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu