Pirmo reizi notiks Latvijas skeitparku gada balva

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Alksnis

2013.gada 11.janvārī kino Splendid Palace pirmo reizi notiks Latvijas skeitparku gada balva, kurā apbalvos jomas labākos BMX frīstailā, MTB frīstailā, skeitbordā un ekstrēmajā skrituļslidošanā.

Latvijas skeitparku gada balva ir nozīmīgs solis, kas plašākai sabiedrībai BMX frīstailu, MTB frīstailu, skeitbordu un ekstrēmo skrituļslidošanu pozicionēs kā skeitparku sporta veidus. Lai arī pasaulē tie katrs iet savu ceļu, un populāri ir arī citi novirzieni, skeitparks ir vieta, kur tie visi satiekas.

Zīmīgi, ka Latvijā pēdējo 12 gadu laikā ir uzbūvēti teju 70 skeitparki, un ik gadu notiek vidēji 100 dažāda mēroga pasākumi un sacensības.

Gada balvas pasākumā bez labāko apbalvošanas uz lielā ekrāna tiks prezentēta skrituļslidotāju komandas Therolling kinofilma par pēdējo gadu laikā piedzīvoto, Eduarda Zundas The Hunt video daļa un citi sezonas nozīmīgākie video. Pasākuma ietvaros notiks arī fotoizstāde.

2012. gada sākumā kopā sanāca aktīvākie jomas darboņi un vienojās par sezonas sacensību reitinga izveidi. Rezultātā 10 lielākajās sacensībās piedalījās 414 braucēji, no kuriem labākie tiks apbalvoti. Pārējās nominācijas un to ieguvēji lai paliek noslēpumā, bet zināms, ka balvas pasniegs Ghetto Games kustības vadītājs Raimonds Elbakjans, Tru Fix Kru komanda, kuras pārstāvis Toms Alsbergs šogad uzstādījis ātrāko laiku pasaulē fiksīšu minitrekā, reperis Gacho, Monsterparka direktors Jānis Kundziņš un citas ar ekstrēmajiem sporta veidiem saistītas personības.

Aizvadītais gads latviešiem nesis vairākus starptautiski nozīmīgus sasniegumus. BMX frīstaila braucējs Eduards Zunda šokēja pasauli ar uzvaru prestižajā The Hunt video konkursā, skrituļslidotājs no Jūrmalas, Nils Jansons, World Rolling Series sacensību reitingā ir 2.vietā starp visas pasaules labākajiem skrituļslidotājiem, un noslēdza sezonu ar uzvaru WRS Uploaded videokonkursa fanu balsojumā un 2.vietu žūrijas balsojumā.

Apceļot pasauli turpina Latvijā jau plašākai sabiedrībai pazīstamais skeitbordists Madars Apse, kurš arī turpina pārstāvēt vairākus starptautiskus zīmolus un šobrīd cīnās par Eiropas gada populārākā skeitbordista titulu.

Šogad tika uzbūvēti jauni skeitparki Liepājā, Siguldā, Rojā, Secē, Zvejniekciemā, kā arī tika veiktas rekonstrukcijas Grīziņkalnā, Rēzeknē un Valmierā.

Mūs visus apbēdināja traģiskais notikums, kad no Ghetto Games festivāla laikā gūtajām traumām slimnīcā nomira viens no talantīgākajiem BMX frīstailistiem Artūrs Griķis.

2013.gada sākumā tiks dibināta skeitparku asociācija, kuras uzdevumi būs jomas attīstība, sacensību drošības un treniņu apstākļu uzlabošana, skeitparku kvalitātes uzlabošana un daudzi citi svarīgi uzdevumi.

Fanu balsojums Draugiem.lv portālā – http://www.draugiem.lv/skeitparkilv/gallery/?aid=44647958

Laiks: 2013.gada 11.janvāris, 19:00

Norises vieta: kino Splendid Palace, Elizabetes ielā 61, Rīgā

Vairāk info: www.skeitparki.lv, www.twitter.com/skeitparkilv

Biļetes: Biļešu Servisa kasēs – Ls 3 http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/kino/cits/?concert=117778

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu