Lēcienā no jumta iesaistītie cilvēki uzdevušies par fotogrāfiem (29)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lēcienā no Zemkopības ministrijas (ZM) ēkas jumta iesaistītie cilvēki uzdevušies par fotogrāfiem un sava nodoma īstenošanā piemānījuši apsargu.

ZM telpu apsaimniekotāja valsts SIA «Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi» valdes priekšsēdētājs Roberts Dilba pastāstīja, ka fotogrāfiem par attiecīgu samaksu ir iespējams nokļūt uz ēkas jumta. Arī šoreiz saņemts pieteikums fotografēt Rīgas panorāmu, taču, novēršot apsarga uzmanību, divi cilvēki nolēkuši.

«Mēs nebija informēti par šādiem plāniem veikt lēcienu, un diemžēl mūs piemānīja. Kurš katrs nevar, bet tāda prakse iegājusies, ka ar īpašu lūgumu un apmaksu privātpersonas, kuras izsaka vēlēšanos fotografēt, tiek uzlaistas uz ēkas jumta. Viņi arī pieteicās kā panorāmas fotografētāji un pieci cilvēki uzgāja augšā. Cik es saprotu no pavadošā apsarga stāstītā, viņi novērsa uzmanību un divi cilvēki nolēca lejā,» klāstīja Dilba.

Vēlāk gan lēcēji piezvanījuši un atvainojušies par savu rīcību. Dilbas vadītajai iestādei gan ir zināmi visu iesaistīto personas dati, jo bez tiem neļauj nokļūt uz ēkas jumta.

Lai nepieļautu līdzīgu gadījumu atkārtošanos, iespējams, ka nākotnē vispār tiks aizliegts kāpt uz ēkas jumta nepiederošām personām. «Tagad domāsim - vai nu vispār aizliegsim privātpersonām kāpt, vai arī, ja ļausim, tad būs pavisam cita drošības sistēma, un tas krietni dārgāk izmaksās jebkuram. Tas, protams, man vēl būs jāsaskaņo ar ministriju un tad jāpieņem galīgs lēmums».

Viņš arī atklāja, ka uz ēkas jumta parasti vēloties nokļūt fotogrāfi, lai uzņemtu Rīgas panorāmas skatus. «Mēs esam ļāvuši, un nekad domstarpību nav bijis,» piebilda Dilba.

Jau ziņots, ka pērn īsi pirms Jaungada no kādas Rīgas augstākās ēkas tika veikts brīvā lidojuma jeb B.A.S.E. lēciens ar izpletni, liecina vēstījumi un videomateriāli sociālajos tīklos. Šis lēciens pievērsis Valsts policijas uzmanību un tā sākusi resorisko pārbaudi, lai izvērtētu lēcienā iesaistīto administratīvo atbildību. Zināms, ka lēcienā no jumta bija iesaistīts arī Igaunijas pilsonis.

Arī gadu iepriekš, 2011.gada 31.decembrī, dienas vidū no viesnīcas «Radisson Blue Hotel Latvija» nolaidās izpletņlēcējs. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa vēlāk viņam piesprieda 50 latu naudassodu.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu