Top10: vietas, kur atkorķēt šampanieti! (24)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar jau gadumija klāt un tiks aizvadīts 2012. gads, kurš bijis gana raibs un pūķa rakstura cienīgs. Kur sagaidīt Jauno gadu? Piedāvājam 10 idejas, kuras lūdzam komentāros papildināt arī jūs!

1. Pie televīzijas ekrāniem

Latvijas TV programmas sola daudzveidīgus un krāšņus raidījumus un šova pārraides Jaunā gada naktī. Arī koncerti un dažādas muzikālās programmas priecēs skatītājus līdz pašam rītam. Šī patiesībā padomju laiku tradīcija Veco gadu aizvadīt pie zilajiem ekrāniem nav nemaz tik peļama un tikai veciem ļaudīm piedienīga. Tā var būt jauka un mierīga laika pavadīšana kopā ar draugiem, bērniem, radiem - turklāt izmaksas būs krietni mazākas, ja viesi ieradīsies pie tevis ar «groziņiem». Galvenais, lai elektrība nepazustu!

2. Galvaspilsētā: King Charles karaliskais Vecgada koncerts «Palladium Rīga»

Viena no lieliskākajām vietām Vecgada aizvadīšanai Rīgā būs Palladium koncertzāle, kur 31.decembra vakarā norisināsies karaliskais King Charles koncerts. Britu folkroka karalis, kurš Latvijas mūzikas cienītāju vidū šobrīd ir viens no spilgtākajiem vārdiem, pēc pusnakts ar DJ setu piedalīsies kafejnīcas «Piens» ceturtajos «Piena svētkos». Dinamiska Vecgada koncerta ietvaros King Charles 31.decembra vakarā priecēs Palladium koncertzāles apmeklētājus ar iemīļotām kompozīcijām no sava debijas albuma «LoveBlood», kā arī svaigām, iepriekš neatskaņotām dziesmām. Nesenā intervijā King Charles atklājis, ka viņa jaunie skaņdarbi būšot «mazāk popsīgi nekā pirmajā albumā», liekot klausītājiem dziļāk ieklausīties mākslinieka mūzikā un tajā atspoguļotajās tēmās. Kinga Charles Vecgada koncertu iesildīs pašmāju mūzikas ritmu meistari KuchenBeat. Palladium koncerta norises laiki: 19:00 ieeja, 20:30 KuchenBeat, 22:00 King Charles, 23:30 koncerta beigas.

3. Jaunā gada sagaidīšana 11.novembra krastmalā

Jau no desmitiem vakarā 11.novembra krastmalā muzicēs Vairis Nartišs ar ZIEMASSVĒTKU ORĶESTRI. Vienpadsmitos uz svētku skatuves uzstāsies perkusiju grupa PULSA EFEKTS, kurai pievienosies uguns žonglieri. Priekšnesumu starplaikos uz krastmalas skatuves - dīdžejs AG. Pirms pusnakts kopā skaitīsim Vecā gada pēdējās minūtes un sagaidīsim Jauno - 2013.gadu! Divdesmit minūtes pēc pusnakts Jauno gadu ieskandinās Juris Kaukulis ar grupu DZELZS VILKS. Programmā Arvīda Žilinska, Ainara Virgas, Raimonda Paula, Edmunda Goldšteina un Jura Kaukuļa dziesmas. Bez desmit vienos Jaungada nakts svinībās dejos Ieva Kemlere un Rolands Šteinbergs. DZELZS VILKS turpinās muzikālo programmu divdesmit minūtes pāri vieniem, bet no diviem naktī līdz trijiem rītā ar populārām estrādes melodijām krastmalā - dīdžejs Japānis. Par labu omu rūpēsies Jaungada programmas vadītājs Ints Teterovskis.

4. Lielpilsētas klubos

Bubamarā: 31.decembrī krogs Bubamara aicina uz Jaunā gada sagaidīšanas ballīti kopā ar - dzīvsvarā mērot - Latvijas vissmagāko rokgrupu «Adamsu famīlija». Viņi dārdinās dziesmu par rūķiem un citus autoru un klausītāju iecienītus panka, blūza un vienkārši ievērojama alkohola daudzuma iespaidā radušos roka gabalus. Par iesildīšanu pirms rūpēsies DJ Džeroms ar saulainu SKA, jautru un smieklīgu mūziku, bet pēc pusnakts līdz rītam dejas vadīs DJ Speiss, kas pazīstams arī kā turbofolka grupas «Oranžās brīvdienas» frontmens.

Nabaklab: 31.decembra svinības sāksies jau plkst. 21:00, un kluba Augustes zālē pie skaņu pults būs iespējams redzēt DJ Jāni Zariņu no pašmāju ska/punk grupas «Band Mango», DJ SKAgri ar daudzpusīgu reggae un ska mūziku, taču ap plkst. 02:00 līdz kluba slēgšanai par zāles atmosfēru rūpēsies mixmeistars AG. Morberga zāle, kurā tradicionāli notiek lielākā daļa NABAKLAB dzīvās mūzikas koncertu, šoreiz tiks atvēlēta radio NABA mūzikas instruktoriem - no plkst. 22:30 līdz rīta gaismai spēlēs DJ Kazulis, radio NABA topa vadītājs Atis Žagars un grupas «Inokentijs Mārpls» līderis un dziesmu autors Dambis.

Foto: nabaklab.lv

Laternu stundā: Jaungada balles svinības koncertbārā «Laternu stundā» sāksim laicīgi – 20.00 un līdz pat 21.00 cienāsim viesus ar bezmaksas kokteiļiem. Tā kā paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks, balles viesus gaidīs bagātīgi klāts zviedru galds ar gardiem ēdieniem. Par muzikālo baudījumu rūpēsies kāzu muzikantu grupa «Pilnmēness». Dzirdot šīs muzikālās apvienības sniegumu, sirds sāk pukstēt straujāk un kājas pašas sper deju soļus. Ar slavenākajiem un iemīļotākajiem pasaules un Latvijas deju hitiem priecēs DJ. Pasākuma laikā īpašie svētku konkursi un pārsteigumi.

Piens: Vecgada vakarā un jaunā gada sākumā Piena kafejnīcā Aristida Briāna ielā 9 norisināsies jau ceturtie Piena svētki. Ārā ir ziema, šortos ir auksts, tāpēc pārvācamies uz iekštelpām – 3 zāles, dj’seti no King Charles, Mārtiņa Ķibera, Ilmāra Šlāpina, Alises Ģelzes, Mārtiņa Grauda. Viņiem pa vidu atrakcijas, komplimenti un runas, variācijas par eglīti, kaviārs un patiess prieks. Svētku sākums 21.00. Visiem, kas atnāks pirms pusnakts, bezmaksas svētku šampanietis.

5. Citviet Latvijas pilsētās

Liepāja: 31.decembra vakarā un līdz pat 1.janvāra rītam klubos «Fontaine palace», «Fire bar», «Prison bar» un viesnīcā «Fontaine royal» gaidāms vērienīgs 2013.gada sagaidīšanas pasākums ar daudzpusīgu muzikālo programmu un citām aktivitātēm. Viesnīcas «Fontaine royal» otrā stāva Zelta zālē jau plkst.21:00 sāksies Jaungada masku balle, kurā visu nakti norisināsies dažādi konkursi un spēles gan bērniem, gan pieaugušajiem. Speciāli šim pasākumam no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ tiks norīkoti īpaši mikroautobusi, kas svinētājus nogādās uz Liepāju 31.decembra plkst.12:00, bet atpakaļ uz Rīgu - 1.janvāra plkst.14:00. Vairāk informācijas par brauciena cenu un izbraukšanas vietu iespējams uzzināt, pērkot biļeti kādā no to tirdzniecības vietām.

Foto: http://www.fontainepalace.lv

Saulkrastos: 31.decembrī no 22.00 Saules laukumā grandiozi Jaungada sagaidīšanas svētki. Mūzika, aktivitātes un daudz jautrības kopā ar DJ Rudais un viņa svētku draugiem, dejas kopā ar leģendāro grupu «Linga» (23.20 un 0.30), lielekrāna tiešraide no Rīgas, svētku uzrunas un košs salūts! Savukārt 1.janvārī 0.30 kultūras namā «Zvejniekciems» Jaungada balle - dejosim un priecāsimies līdz pat rīta gaismai kopā ar grupām «Linga» un «Dakota».

Rēzeknē: Vecgada vakarā, 31.decembrī, no plkst. 21 līdz 22.25 Raiņa parkā paredzēta programma bērniem - dzejoļu deklamēšana, dažādas spēles, saldās dāvanas, kā arī tikšanās ar Ziemassvētku vecīti un diviem viņa palīgiem sniegavīriem. Savukārt plkst. 22.30 sāksies Jaungada šovs. Pasākuma dalībniekus ar savu dziedāšanu apburs čigānu mūzikas ansamblis «Dzheski Gloss» (Rīga), izklaidēs cirka mākslinieki - klauns un iluzionisti - un teātra «Joriks» jauniešu studijas dalībnieki. Savukārt šova grupa «Snow Queens» un deju studija «Stop Time Dance Studio» aicinās klātesošos iesaistīties kopīgās dejās.

6. Provincēs

Valkā: Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šoreiz valcēnieši un pilsētas viesi 31.decembrī plkst.23.30 tiek aicināti Jauno gadu sagaidīt Lugažu laukumā pie kultūras nama, lai dalītos nu jau aizejošā gada spilgtākajos notikumos, iespaidos un pārdomās. Klausīsimies apsveikumos un laba vēlējumos, sveiksim cits citu, vērosim krāšņo salūtu un mūzikas pavadībā iesildīsimies dejas solī. No plkst.00.30 grupas «Most Wanted» un Dj Jāņa Gustapa vadībā dejas turpināsies kultūras nama telpās. Pērkot biļeti uz balli iepriekšpārdošanā, tās cena būs Ls 2, bet 2013.gadā - jau Ls 3.

Kocēnos: 1.janvārī plkst. 00.00 Kocēnu pagasta centrā norisināsies Jaunā gada sagaidīšanas pasākums ar svētku salūtu un svētku sveicieniem. Vēl pirms pusnakts pie domes ēkas uz lielā ekrāna būs redzams aizvadītā gada pasākumu video atspoguļojums, bet mirkli pirms pulkstenis sitīs divpadsmit svētku uzrunu teiks Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis. Savukārt plkst. 00.30 Kocēnu kultūras namā notiks Jaungada balle kopā ar grupu «Kokmuižas muzikanti». Ērtībai zālē galdiņi, darbosies bārs. Ieeja - Ls 2.

31. decembrī plkst. 23:00 Matīšu centra laukumā tradicionālā iedzīvotāju tikšanās, savstarpējie apsveikumi un jaunā gada sagaidīšana. No plkst. 00:30 pamatskolas zālē Jaungada balle, kuru spēlēs grupa «Ceļojums». Ieeja – Ls 2,00.

1.janvārī plkst. 00.30 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā notiks Jaungada balle kopā ar grupu «Zeļļi», ieeja Ls 2.

1.janvārī plkst. 00.15 Dikļu centrā - pusnakts tikšanās un vēlējumi Jaunajā gadā.

1.janvārī plkst. 00.30 Bērzaines tautas namā notiks Jaungada balle kopā ar grupu «Alianse».

1.janvārī plkst. 00.30 Zilākalna kultūras namā notiks Jaungada nakts diskotēka.

1. janvārī plkst. 22:00 Rencēnu pagasta kultūras namā Jaungada karnevāls, kurā spēlēs grupa «Novadnieki». Karnevāla tērpos apmeklētājiem ieeja brīva, pārējiem biļešu cena – Ls 2,00.

7. Pilīs

Dikļu pils: 31. decembris plkst. 19:00 Dikļu pils. Jaunā gada sagaidīšana Dikli Palace Royal Casino. Pasākumu vadīs Renārs Zeltiņš. Par deju ritmiem atbildīgi būs Rollman’s band, kuri nospēlēs jebkuru pasaules un Latvijas hitu. No plkst. 21:00 varēs izmēģināt veiksmi pie pokera un ruletes galdiem, kā arī piedalīties hipodroma derībās. Pusnaktī salūts pils pagalmā, sagaidot jauno 2013. gadu.

2013. gada 1. janvārī Jaunpils pilī norisināsies Jaungada karnevāls «Šahs un mats». Stratēģiskā spēle «Šahs» ir savdabīgs piedzīvojums un izjūtu pasaule, kas skaistās partijās un kombinācijās tradicionālo Jaungada karnevālu sagrozīs aizraujošā emociju karuselī. Ikviens karnevāla viesis būs kā šaha figūriņa balles karalim – Gundaram Silakaktiņam!

Mežotnes pilī: No plkst. 20:00 viesu ierašanās, vietu ieņemšana pie galdiņiem (servēts aukstais galds). Plkst. 21:00 - 03:00 deju mūzika. Grupa «Tālbraucēji». Plkst. 24:00 šampanieša piramīda Kupona zālē. Sveču gaismas un uguns strūklakas pils parkā. Turpinājumā dejas, dziesmas, laimes vēlējumi.

8. Uz kalna

Jaungada sagaidīšana Reiņa trasē

Būs mežs, sniegs, ugunskurs, rotaļas... pēc pusnakts liesim laimes un skatīsimies, kas mūs gaida nākamajā gadā!
Blakus nogāzē varēs ziemas priekus baudīt ar līdzpaņemtām ragaviņām, plēvēm un Reiņa trases vai savām kamerām.
Reiņa trase viesus sagaidīs ar karstvīnu, pašceptiem pīrādziņiem un nodrošinās svētku salūtu! Izsalkumu remdinās AXA veselīgās biezputras... Līdzi ņemiet groziņu, labu garastāvokli un daudz draugu - kopā būs jautrāk!

Kas notiks Žagarkalnā?

Vecgada vakarā pie mums tradicionālais pasākums. Strādāsim līdz 3:00 naktī, būs diskotēka visu nakti, visas trases strādās, abas kafejnīcas būs atvērtas un pusnaktī instruktoru paraugdemonstrējumi, vēl kāds triks (varbūt lēcieni ar motocikliem, varbūt snoveri, tas atkarībā no laika apstākļiem) un tad, protams, klasiskā Žagarkalna Jaungada uguņošana, kurā iesaistīti teju visi dienesti un visa tehnika. Gadījumā, ja līs lietus (kā pagaidām sola...), tad diemžēl uguņošana nevarēs notikt tādā apjomā kā plānots. Tā vietā 00:00 būs kopīgais visu slēpotāju un snoveru nobrauciens ar lāpām.

9. Ekskluzīva Jaunā gada sagaidīšana SAULES AKMENĪ

No pasākuma sākuma līdz plkst. 01:00 būs iespēja baudīt dzīvās mūzikas koncertu Džeza stilā, kā arī vairāku mākslinieku paraugdemonstrējumus un šovu uz ledus Latvijas daiļslidošanas čempiones izpildījumā. Pēc plkst. 01:00 līdz pasākuma beigām – deju disko mūzika. Visa vakara garumā Chill Out zonā būs pieejams mākslinieks, kurš iemūžinās Jūsu vakaru un uzdāvinās Jūsu portretu; fotogrāfs ar aprīkotu fotostudiju (fotogrāfijas tiks izsūtītas katram viesim uz e-pastu); kā arī slavenās Pecolli skolas burvju mākslinieks, kurš patīkami pārsteigs ar saviem maģiskajiem trikiem. Par svētku vakariņām parūpēsies restorāns Hot’e, piedāvājot pilnu servisu (apkalpo viesmīļi). Biļetes cenā ietilpst svētku mielasts, dzērieni un alkohols BEZ IEROBEŽOJUMA. Bārā apkalpos un savu flairinga meistarību demonstrēs profesionāls bārmenis no Bar Department komandas. Lūdzam ņemt vērā, ka pasākumā nav paredzēta atsevišķa izklaides programma bērniem.

Foto: Flickr/aldenchadwick

10. Karnevālā vai masku ballē

Jaungada nakts VENĒCIJAS KARNEVĀLS

31.12.2012. — Venēcijas karnevāls – Jaunā gada sagaidīšana Rīgas Biedrības namā. No 21.00 līdz 5.00 no rītā. Ikvienu, kam patīk jautrība, skaļas ballītes, bezrūpīgi smiekli un joki, kam ir pie sirds itāļu temperaments, mūzika un virtuve, mēs aicinām uz Venēcijas karnevālu - fantastisku un neatkārtojamu maskarādi, kas ir iecienīta visā pasaulē. Un nav jādodas uz Venēciju. Zelta zāle, 3. stāvs, Rīgas Latviešu biedrības nams. Vakara vadītājs - itāļu dziedātājs, šovmens, «Eirovīzijas» dziesmu konkursa dalībnieks Roberto Meloni.

Jaungada Retro masku balle

Jaunā gada piedāvājumā smalks mielasts, atraktīva šova programma ar dresētiem pitoniem un baložiem, iluzionists, kurš spēs pārsteigt katru ar savām spējām, tematiskie konkursi ugunīgā vakara vadītāja vadībā un, protams, mūzika, kur labākie pēdējo gadu hiti apvienosies kopā ar neatvairāmajiem «Čarlstona» ritmiem. Neuztraucieties, lai iejustos svētku atmosfērā, tikai izņemiet no skapja korseti, zīda topu, īsinātu žaketi, rūtainās bikses, kā arī neaizmirsīsim par boa, uzjautrinošu cepuri vai kleitu ar zemu jostasvietu. Izvēloties apģērbu, neaizmirstiet, ka Jums būs jāiemācās arī dažas Charleston kustības! Čarlstons, Blaumaņa 38/40, 3.stāvs.

TVNET novēl laimīgu un bagātīgu Jauno gadu!

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu