Leļļu teātris ar porcelāna lellēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākumā mēs gribējām atteikties, jo tās taču ir tik trauslas! Divi Leļļu teātra aktieri Edgars Lipors un Miķelis Žideļūns sevi izmēģinājuši jaunā ampluā – spēlējot izrādi ar porcelāna lellēm Porcelāna muzejā.

Pagaidām viņi vēl tikai izmprovizē. Lellēm tiek domāts teksts, kustības, un arī pats stāsts vēl tikai top. Leļļu teātra aktieri Edgars Lipors un Miķelis Žideļūns ir iesaistījušies nelielā eksperimentā –

veidot izrādi, rokās turot ārkārtīgi trausla materiāla - porcelāna lelles.

«Man kad piezvanīja un piedāvāja, es domāju - nu vispār jau nē, bet drošības pēc atnākšu apskatīties, pirms teikt nē, bet atnācām, sapratām, ka varam mēģināt kaut ko,» stāsta Miķelis.

Daļa leļļu joprojām atrodas turpat, Porcelāna muzeja stendos. Tās veidojusi māksliniece Elita Šmēdiņa. Jau vairākus gadus muzejā ir radošās darbnīcas. Šogad radās ideja, ka lellēm vajadzētu iedvest dzīvību.

Galu galā aptuveni 30 bērniem, jo tieši tik sēdvietu var izvietot nelielajā zālē, tapa izrāde par to, ka trauki nav tikai trauki, bet, vērīgāk ieskatoties, tie var pārtapt par visdažādākajiem priekšmetiem. Un to visu apspriež divas ārkārtīgi trauslas māsas.

Spriežot pēc mazo skatītāju reakcijas, turpinājumam noteikti ir jābūt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu