Štrombergs turpmāk apņēmies tiekties uz kvalitāti nevis kvantitāti (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Visās sacensībās tāpat nav iespējams uzvarēt, tāpēc divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs turpmāk ir apņēmies tiekties uz kvalitāti nevis kvantitāti.

Štrombergs piektdien otro reizi karjerā tika atzīts par Latvijas gada labāko sportistu. Pēc balvas saņemšanas viņš atcerējās smago cīņu Londonas olimpiskajās spēlēs. Šīs sacensības viņš jau agrāk nosaucis par psiholoģiski smagākajām savā karjerā.

«Lielās uzmanības un daudzo domu dēļ Londonā viss nāca daudz grūtāk nekā četrus gadus iepriekš,» izteicās vienīgais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā. «Nācās domāt kā būs turpmāk, ja nu zeltu neizcīnīšu. Galvā maisījās stulbas domas, kas traucēja gatavoties fiziski un psiholoģiski, tomēr viss ieguldītais darbs atmaksājās un atnāca atpakaļ ar uzviju.»

Augustā notikušajā Olimpiādē Štrombergs pēc ceturtdaļfināliem izteicās, ka sliktāk vairs nevar būt, tomēr nākamajā dienā viņš sākotnēji kvalificējās finālam, bet turpinājumā uzvarēja tajā.

Netika galā ar savām domām

«Kad ceturtdaļfinālā uzvarēju trešo braucienu, cilvēkiem no malas varēja šķist, ka viss ir kārtībā, bet man nebija tā sajūta un pats nekontrolēju ko daru,» tagad secina sportists. «Tas mani biedēja un ticība sev nebija tāda kādai jābūt. Maisījās visādas domas un īsti ar tām nemaz galā netiku.»

«Jā, daļēji palīdzēja Ivo [Lakučs, treneris], bet viņš nevar ielikt manu galvu vietā, tā sajūta bija jānoķer pašam. Pirms fināla viņu beidzot biju ieguvis, bet viņa nāca ilgi un tas bija biedējoši: ja nu neatnāktu?» teica Štrombergs.

«Nākotnē ar nevajadzīgiem uztraukumiem vajadzētu tikt vieglāk galā, tomēr nedrīkstu aizmirst, ka joprojām esmu visiem mērķis. Visi sportisti pirmkārt grib vinnēt olimpisko čempionu un ar to jārēķinās,» Štrombergs jau domā par nākotni. «Tomēr es cenšos visu uztvert viegli, jo visus mačus nekad neuzvarēsi - jāuzvar tie, kurus vēlies. Nākotnē mēs iesim uz kvalitāti nevis kvantitāti.»

Plāno atgūt pasaules čempiona titulu

Kā savus nākamos mērķus Štrombergs sauc pasaules čempiona titula atgūšanu un ASV čempiona titula izcīnīšanu, kas viņam pēdējo četru gadu laikā tā arī nav izdevies, kaut divreiz latvietis bija vien viena soļa attālumā.

Jaunā ASV čempionāta sezona sāksies martā un Štrombergs līdz janvāra beigām tai gatavosies Latvijā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu