Top10: TV prieki un vilšanās (25)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šis gads televīzijas raidījumu un šovu ziņā ir bijis raibs - varējām vērot daudz jaunu šovu, atkalredzēties ar bijušajām pārraidēm, kā arī gaidīt kārtējo seriāla sēriju. Piedāvājam TVNET gada topu par priekiem un vilšanos visā, kas mums šķita būtisks 2012. gada televīzijas piedāvājumā.

«Tikai ar ielūgumiem» - gaumīgi iedzeltens raidījums

Decembrī priekškars tika vērts savā ziņā pirmajam «dzelteno ziņu» raidījuma projektam «Tikai ar ielūgumiem» (Celebrity News), kuru ik piektdienas vakaru TV3 turpmāk vadīs šarmantie aktieri Gints Grāvelis un Intars Rešetins, kuri par sevi jau reklāmā vēstīja - «viens labs, otrs ļoti smuks». Katrs raidījums sastāv no sešiem sižetiem: ciemošanās, ballīte, pasākumi, ceļojums, iepirkšanās spēle un kādas slavenības izjokošana. Noskatoties raidījumu, sajūta ir visai OK, jo šo pārdesmit minūšu laikā bija iespēja gan paciemoties, gan pieklājīgi «paklačoties», gan sekot līdzi spēlei, kur piedalās sabiedrībā pazīstamas personas. Tāda piektdienas pasēdēšana - galvas izvēdināšana, nedomājot un «negruzoties» ne par ko... Un tas viss samērā gaumīgi! Vērosim ar nepacietību tālāk!

«Tikai ar ielūgumiem» raidījuma vadītāji: Intars Rešetins un Gints Grāvelis
«Tikai ar ielūgumiem» raidījuma vadītāji: Intars Rešetins un Gints Grāvelis Foto: publicitātes

Pavāri kā šova elementi

Pie ēst gatavošanas raidījumiem esam jau pieraduši vairāku gadu garumā, taču šovs «Mūsdienu Latvijas garša» (TV3) bija kas jauns un svaigs. Raidījumā adrenalīnu deva vairāku izslavētu pavāru sacensība, bet pikantumu tas, ka varējām ielūkoties zināmu restorānu virtuvē. Jauki, ka šova otrā sezona sāksies jau pavisam drīz, un tā sola, ka šoreiz vairāk tiks apceļoti reģionu restorāni.

"Latvijas mūsdienu garša" žūrija un vadītājs
"Latvijas mūsdienu garša" žūrija un vadītājs Foto: publicitātes

«Saimnieks meklē sievu» iekaro skatītāju sirdis ar savu patiesumu

«Saimnieks meklē sievu» (TV3) tika ilgi gaidīts un beigās guva arī daudz pozitīvu atsauksmju un ierosinājumus turpināt šovu pretēji – liekot sievietēm izvēlēties vīrus. Šis patiesi plašais un vērienīgais darbs liek uzsist producentiem un filmēšanas grupai uz pleca, jo ideja un filmēšanas formāts lieliski viens otram piestāvēja. Stāsti no dzīves, mīlestība, intrigas un beigās vēl kāzas – fantastisks un, galvenais, īsts dzīves seriāls.

«Saimnieks meklē sievu»
«Saimnieks meklē sievu» Foto: publicitātes

Leons staigās vai nestaigās - tāds ir jautājums!

Seriāla «Ugunsgrēks» (TV3) astotās sezonas noslēgums daudziem nav bijis pa prātam, jo uz galveno jautājumu – vai Leons piecelsies no ratiņkrēsla - tā arī netika atbildēts... Tā vien liekas, ka seriāla scenāristi cenšas visādi kaitēt Leonam, nežēlojot viņu dažādiem likteņa triecieniem, taču viesnīcas īpašnieks kā kaķis atkal jau nokrīt uz ķepām. Reiz jau presē izskanēja, ka Leona liktenis ir «Ekstrasensu cīņas» cienīgs, lai tā dalībnieki censtos atklāt šo nelaimju cēloni - noņemtu lāstu vai atbrīvotu no sliktās karmas. Patiesi, kā gan neveicas viņam mīlas frontē - viena mīļotā sajūk prātā, cita topošā sieva cieš negadījumā (uzsprāgst) pie altāra, vēl kāda iecerētā pati pakaras, un arī ar Elizabeti viss neiet gludi - galu galā viņa precējusies ar citu un arī bērns ir no cita... Un kas skar veselību, vispār cepuri nost par šīm kaķa deviņām dzīvībām: aklums un tagad invaliditāte... Tāpēc arī šoreiz šķiet, ka Leons izķepurosies un jaunā sezona sāksies ar raitu Leona soli pa trepēm vai sportisku skrējienu apkārt viesnīcai.

«Ugunsgrēks»
«Ugunsgrēks» Foto: publicitātes

«Gandrīz ideālās vakariņas» un «Gandrīz ideālais randiņš» = gandrīz ideāli!

Priecē, ka, atnākot no darba un ieslēdzot fonā TV, tev pretī nevis raud vai kliedz kārtējā meksikāņu seriāla aktrise, bet redzams mūsu pašu televīzijas produkts. Turklāt kvalitatīvs, pārdomāts un izklaidējošs! Tīkami, ka pārraidēs tiek miksētas ciemošanās pie slavenībām un ne tik pazīstamiem cilvēkiem. Protams, ir nieki, kuriem varam piekasīties, bet diez vai vajag, tāpēc sakām – gandrīz ideāla TV3 pārraide, kas priecē!

«Gandrīz ideālās vakariņas»
«Gandrīz ideālās vakariņas» Foto: publicitātes

Pirmais detektīvseriāls «neaiziet» tautās

Pirmās seriāla «Ēnu spēles» sērijas skatītāji gaidīja ar nepacietību, kas bija arī redzams reitingos – detektīvs iekļuva septembra skatītāko TV programmu topa pirmajā vietā: tā pirmo sēriju vērojuši vidēji 11,6% jeb 235,7 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, tā reitingos pārspējot iemīļoto «Ugunsgrēku». Taču ar laiku detektīvs tomēr nevarēja izkonkurēt stabilo līderi, kā arī skatītāju vidū parādījās ironija par seriāla sižetisko līniju. Šis projekts ir apbrīnojami veikli noorganizēts, apzinoties daudzās filmēšanas vietas un plašo aktiera loku, taču dažas sīkkļūmes kadros tomēr diemžēl neļauj šo TV3 produktu uztvert līdz galam nopietni. Vairāki gaidīja arī karstasinīgas attiecības starp abiem filmas varoņiem, kad naids pāraugs kaislē, taču pat beidzamajā sērijā viss palika ar daudzpunktu. Ļoti ceram, ka ar šo mēģinājumu latviešu režisori un scenāristi neapstāsies jaunu žanru meklējumos, jo mēs, skatītāji, esam atvērti piedāvājumiem!

"Ēnu spēles"
"Ēnu spēles" Foto: publicitātes

Lauku sētas Sašiņš

Pagājušās TV sezonas garumā «Lauku sēta» kļuva par vienu no LTV skatītāju iemīļotākajiem šoviem, sasniedzot vērā ņemamu auditoriju. Savukārt par vienu no iemīļotākajiem «Lauku sētas» dalībniekiem skatītāji atzina atraktīvo un balamutīgo Aleksandru no Dobeles, kurš šajā sezonā ir drosmīgi iecelts par šova vadītāju. Sākotnēji šķita - kā šo lauku cilvēku spēs pārvērst par šova cienīgu, atturīgu un objektīvu vadītāju? Tomēr jau pirmajās sērijās tapa skaidrs, ka Saša ir savā vietā – laukos un viņa valoda, izturēšanās ir absolūti dabiska! Riekstiņš raidījuma vadītāja statusā sevi apliecina ar jestrām palaidnībām, lustīgām dziesmām un izaicinājumiem kameras priekšā, neslēpjot ne plikumus, ne tikumus. Prieks par viņu!

«Lauku sēta»
«Lauku sēta» Foto: publicitātes

«Dziedošās ģimenes» jau ceturto gadu... nemaina ētera laiku!

«Ar gavilēm un patiesu prieku var ziņot, ka bezgala sirsnīgais TV šovs «Dziedošās ģimenes» (LNT) ir noslēdzies un 5000 eiro saņem Tihovsku ģimene no Ludzas,» - diemžēl šo svarīgāko frāzi no šova vadītājiem brāļiem Auzāniem dzirdēja vien retais, jo «Dziedošo ģimeņu» fināla raidījuma noslēgums iestiepās vēlā nakts stundā. Liels prieks, ka Latvijā ir dziedātgribošas ģimenes, ka šo pārraidi vēro katrā Latvijas nostūrī, jūtot līdzi, bet... ja pārraide orientēta uz ģimenēm ar bērniem, kāpēc tā jārāda laikā, kad bērni jāliek gulēt, jo nākamā ir darba un skolas diena? Tā ka prieks un vilšanās vienlaikus!

"Dziedošās ģimenes"
"Dziedošās ģimenes" Foto: publicitātes

«Saldais krējums» tiek likvidēts...

Vienmēr jau žēl, ka kāds ilggadējs izklaidējošs raidījums izbeidz savu darbību, kā šoreiz noticis ar raidījumu «Krējums... saldais» (LTV7), īpaši, ja aiz tā visa stāv līdzekļu pārslēgšana uz krievu ziņu stiprināšanu. «Krējums... saldais» jau desmit (!!!) gadus bija 26 minūtes garš izklaidējoši informatīvs žurnāla tipa raidījums, kurā atspoguļotas aktuālās norises kultūrā - mūzikā, kino, teātrī, mākslā un literatūrā, šovbiznesā, modē un skaistumkopšanā, dzīvesstilā - dizainā, arhitektūrā, aktīvā un pasīvā brīvā laika pavadīšanā, sportā, ceļojumos, kolekcionēšanā un saviesīgajā dzīvē: ballītēs, klubos, izklaides vietās.

«Saldais krējums»
«Saldais krējums» Foto: publicitātes

Jaunumi TV – vienmēr interesanti!

Šogad televīzijā redzējām arī vairākus jaunumus, kuri priecē! Piemēram, raidījums «Galileo» – izglītojošs raidījums pieaugušajiem par aizraujošo zinātnes, tehnikas un dzīvās dabas pasauli – parādībām, sakarībām, cēloņiem un sekām. «Galileo» (LNT) ir skatāms katru darba dienu. Tāpat arī «Precamies?!» (LNT) ir ieguvis savu skatītāju loku ik dienas. Kārļa Streipa atgriešanās televīzijā ar raidījumu «Finanšu tango» (LTV1) ir arī jauks un izglītojošs pārsteigums. Ar nepacietību gaidām (LTV1) ēterā raidījumu «TE!». TV žurnāla formātā veidotais 52 minūšu iknedēļas raidījums ir adresēts visiem, kuri neatkarīgi no gadalaika gatavi atklāt tepat mums līdzās esošas vērtības un baudīt ceļojuma prieku, nemaz nebraucot aiz trejdeviņām jūrām un kalniem. «Ceļojošās studijas» tēmu katrā raidījumā papildinās divi videostāsti, kuru veidošanā iesaistītas četras profesionālu autoru komandas: Gustavs Terzens un Marta Selecka, Pauls Timrots, Santa Bindemane, Dace Grimze un Māris Olte.

«Precamies?!»/«TE!»/«Galileo»
«Precamies?!»/«TE!»/«Galileo» Foto: publicitātes
Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu