Sagaidot Jauno gadu, salūtu Latvijas pilsētās šaus dažādos laikos (12)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Gandrīz visās lielajās Latvijas pilsētās notiks kopīgi gadumijas pasākumi, taču salūts tiks šauts atšķirīgos laikos, noskaidroja aģentūra BNS, aptaujājot pašvaldības.

Citur salūts pielāgots vietējam laikam, citviet – cilvēku vēlmei sagaidīt jauno gadu mājās pie televizora, noklausoties amatpersonu runas un noskatoties salūtu galvaspilsētā.

Rīgā Jaunā gada sagaidīšana šogad notiks 11.novembra krastmalā, jo pēdējos gados to apmeklē aizvien vairāk cilvēku, tādēļ laukums pie Brīvības pieminekļa, kur tradicionāli notika svinības, ir kļuvis par mazu.

Jaunā gada sagaidīšanas pasākums Rīgā 31.decembrī notiks no plkst.22 līdz 3. Pusnaktī plānota uguņošana no AB dambja. Rīgas domē norādīja, ka nekādas oficiālās amatpersonu uzrunas pirms pulksten 12 naktī nav gaidāmas, lai gan mērs būšot starp pasākuma dalībniekiem. Uz lielajiem ekrāniem tiks pārraidīti rīdzinieku apsveikumi, ko ierunāt var šajās dienās, informāciju meklējot sociālajos tīklos, pastāstīja domē.

Krastmalā uzstāsies Vairis Nartišs un «Ziemassvētku orķestris», perkusiju grupa «Pulsa efekts», grupa «Dzelzs vilks», Rolands Šteinbergs, Ieva Kemlere un moderno deju grupa, kā arī dīdžejs AG un dīdžejs Japānis. 31.decembrī un 1.janvārī sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas. Kopējos izdevumus svētku pasākumiem pašvaldībā vēl nevarēja pateikt.

Daugavpilī kopīga jaunā gada sagaidīšana plānota Vienības laukumā, kur pusdienas laikā gaidāms arī tradicionālais Jaunā gada skrējiens. Svinības sāksies pulksten 23, kad stundu izsludināts disko vakars populāru melodiju virknē «Zem zvaigžņotām debesīm», no pusnakts līdz pulksten vieniem būs mūzikas grupas «Re-born» Jaunā gada koncerts, klāstīja domē.

Svētku uguņošana Daugavpilī paredzēta pulksten vienos naktī. Tas esot tāpēc, ka cilvēki vēloties mājās noklausīties amatpersonu uzrunas un noskatīties salūtu Rīgā. «Mēģināsim cilvēkus pieradināt laukumā ieraksties ātrāk [ar pasākumiem un koncertiem], bet šogad vēl nebijām gatavi radikālām izmaiņām,» atzina pašvaldības pārstāve Līga Korsaka. No pašvaldības budžeta svētkiem atvēlēti līdz 4,5 tūkstošiem latu, tostarp salūts maksās trīs tūkstošus.

Valmieras domes pārstāve Līga Tarbuna aģentūru BNS informēja, ka Jaunais gads tiks sagaidīts ar svētku salūtu pusnaktī pilsētas centrā, ko ik gadu pilsētas iedzīvotājiem sarūpē Valmieras uzņēmēji. Salūta izmaksu lielāko daļu sedz uzņēmēji no šim mērķim ziedotajiem līdzekļiem. Pašvaldības budžetā šim mērķim paredzēts aptuveni tūkstotis latu.

Pēc salūta Valmieras Kultūras centrā būs Jaungada balle kopā ar grupām «Karakums» un «Kantoris 04», kas būs maksas pasākums. Vecgada vakarā no pulksten 23 divas stundas būs atvērts Valmieras muzeja Izstāžu nams, ko ikviens varēs apmeklēt bez ieejas maksas.

Ventspilī 31.decembrī Lielajā laukumā pulcēšanās sāksies plkst.23.30, kad uz lielās krāsaini izgaismotās skatuves skatītāju priekam uzstāsies grupa «Putnu balle» un popgrupa «Jūras akmentiņi». Visa pasākuma laikā uz diviem ekrāniem pasākuma apmeklētāju būs iespēja redzēt Ventspils 2012.gada fotoattēlu konkursa uzvarētāju darbus, pastāstīja pašvaldības pārstāve Kristīne Duļbinska.

Tradicionāli Ventspilī Jauno gadu sagaidīs divreiz – vispirms pēc Latvijas laika pusnaktī, savukārt plkst.00.30 pilsētniekus un viesus svētkos sveiks Ventspils mērs Aivars Lembergs. «Un plkst.00.33.44 sagaidīsim Jauno gadu pēc Ventspils laika. Tradicionāli būs krāšņa svētku uguņošana 10 minūšu garumā,» sacīja Duļbinska. Ventspils Kultūras centrā būs gadumijas balle. Uzstāsies arī dziedātājs Ivo Fomins, aktieru trio «Aģenti» no Liepājas, grupa «4 vēji» un DJ Matīss. Kopējās visu pasākumu izmaksas Ventspilī ir 16 186 lati, informēja pašvaldība.

Jēkabpilī kopīga Jaungada sagaidīšana notiks Vecpilsētas laukumā. Domes priekšsēdētāja Leonīda Salceviča uzruna būs pulksten pusvienos naktī, kam sekos salūts un svinības kopā ar Ufo līdz pustrijiem naktī, liecina informācija domes mājaslapā.

Jūrmalā gadumijas pasākumi tiks rīkoti Kauguru kultūras nama pagalmā un sāksies plkst.23.30. Spēlēs pūtēju orķestris, būs svinīgās uzrunas un svētku uguņošana, teikts pašvaldības mājaslapā internetā.

Liepājā Jaunā gada sagaidīšana notiks Rožu laukumā un sāksies plkst.23. Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē šajā laikā notiks Vecgada koncerts. Plkst.23.56 visus klātesošos uzrunās Liepājas mērs Uldis Sesks. Pusnaktī būs svētku uguņošana. Pulksten 00.10 Rožu laukumā sāksies ballīte, kas turpināsies līdz plkst.1.20.

No plkst.23 Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers un pasākumu vadītāja Maija Kalniņa aicinās klātesošos atskatīties uz 2012.gada interesantākajiem un vērienīgākajiem notikumiem pasaulē, Latvijā un Liepājā. Muzikālo pavadījumu uguņošanai gatavo liepājnieks komponists Jānis Strazds. Pēc pusnakts līdz plkst.1.20 svinības Rožu laukumā turpināsies ar dejām DJ Gata Malika vadībā.

Rēzeknē svētku šova programma norisināsies Kultūras un atpūtas parkā un sāksies plkst.22.30. Programmā ir romu mūzikas ansamblis «Dzheski Gloss» no Rīgas, cirka aktieri – klauns un iluzionisti, kā arī teātra «Joriks» jauniešu studijas dalībnieki, šovgrupa «Snow Queens» un deju studija «Stop Time Dance Studio». Gaidāms Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča apsveikums. Būs svētku salūts, bet līdz plkst.2 – diskotēka.

Savukārt Jelgavas pilsētā publiska Jaunā gada sagaidīšana un uguņošana nav plānota. Pilsētas kultūras namā notiks jaungada balle, informēja pašvaldībā.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu