Nākamgad Daugavpilī atklās Marka Rotko mākslas centru (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā mākslinieka abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko mākslas centra atklāšana nākamā gada 24.aprīlī pilsētā kļūs par vienu no gada lielākajiem notikumiem.

Rotko mākslas centrs būs daudzfunkcionāls laikmetīgās mākslas komplekss, kas darbosies Arsenāla ēkā Daugavpils (Dinaburgas) cietoksnī. Centra apmeklētājiem būs iespēja

aplūkot mākslinieka darbu oriģinālus un reprodukcijas, iepazīties ar digitālo ekspozīciju par mākslinieka dzīvi un daiļradi.

Bez tam varēs apmeklēt video zāli, Rotko klusuma telpu, kultūrvēstures ekspozīcijas un mainīgās ekspozīcijas ar Latvijas, Eiropas un pasaules mākslinieku darbu izstādēm.

Centrā būs iespējams izmantot mākslinieku studiju un rezidenču, semināru un konferenču, sarīkojumu telpas, kā arī iesaistīties dažādu pasākumu norisēs. Labam noskaņojumam un izsmalcinātai maltītei būs atvērts Rotko restorāns. Mākslas centram būs arī sava tīmekļa vietne «www.rothkocenter.com».

25.septembrī mākslas centrā paredzētas Marka Rotko 110.dzimšanas dienas svinības. Savukārt VAS «Latvijas Pasts» sadarbībā ar Rotko mākslas centra speciālistiem šajā dienā ieplānojusi laist klajā pastmarku «Marks Rotko».

Rotko mākslas centrā nākamgad plānoti arī vairāki citi pasākumi.

    Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu