Visā Latvijā līst vai krīt slapjš sniegs (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien, Pirmajos Ziemassvētkos, visā Latvijā līst vai krīt slapjš sniegs, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Visā Latvijā šodien gaisa temperatūra gaidāma no plus 1 līdz plus 6 grādiem

Lai gan šonakt visaukstākais - mīnus 14 grādi - bijis Latvijas galējos austrumos - Rēzeknē, Alūksnē un Gulbenē, valsts rietumos - Liepājā, Rucavā - nakts bijusi virs nulles grādu atzīmes, un gaisa temperatūra sasniegusi plus vienu, plus divus grādus. Tai pat laikā citā Latvijas rietumpuses pilsētā - Ventspilī - naktī bija mīnus 9 grādu auksts.

LVĢMC šīs krasās temperatūras svārstības skaidroja ar to, ka šaurās zonās Latvijā ieplūda siltās gaisa masas.

Šorīt gaisa temperatūra visā Latvijas rietumdaļā jau ir plusos, bet austrumos vēl ir nelieli mīnusi: Daugavpilī ir mīnus 4 grādi, Rēzeknē, Ludzā - mīnus 5 grādi.

Visā Latvijā šodien gaisa temperatūra gaidāma no plus 1 (austrumos) līdz plus 6 grādiem (jūras piekrastē).

Rīt gaidāmi līdzīgi gaisa apstākļi kā šodien - lietus, slapjš sniegs, naktī nedaudz piesals un uz ceļiem veidosies apledojums - gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, dienā - no nulles līdz plus pieciem grādiem.

Ceturto gadu pēc kārtas Ziemassvētkos līst «sudrabiņa lietus»

Ziemassvētku rītā Latviju no rietumiem šķērso jauna nokrišņu zona, galvenokārt lietus un atkala. Kurzemē neliels sasalstošs lietus bija jau Ziemassvētku vakarā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Līdz ar to uz ceļiem un citām virsmām daudzviet ir apledojums. Stiprākais apledojums tuvāko stundu laikā var veidoties Vidzemē un Latgalē, kur patlaban vēl nelīst un saglabājas sals, vietām nedaudz snieg. Kurzemē un Zemgalē gaisa temperatūra pārsvarā ir virs nulles, tādēļ apledojums pamazām kūst.

Atkala jeb sasalstošs lietus, kas tautasdziesmās dēvēts par sudrabiņa jeb sidrabiņa lietu, Ziemassvētkos Latvijā jau ir ceturto gadu pēc kārtas, decembra otrajā pusē - jau sesto gadu pēc kārtas. Ilgstoša un spēcīga atkala bija 2009. un 2010.gada Ziemassvētkos, kad ledū iekaltu koku un vadu lūšana bez elektroapgādes atstāja tūkstošiem mājsaimniecību.

Maksimālā gaisa temperatūra Ziemassvētku vakarā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -14 grādiem Alūksnē līdz +4,4 grādiem Rucavā, citviet Eiropā - no -36 grādiem Zviedrijas ziemeļos līdz +26 grādiem Spānijas piekrastes rajonos.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā otrdienas rītā ir -36 grādi vietām Zviedrijas ziemeļos.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu