Atklāta saruna! Kāpēc Radēviča pielika punktu profesionālajam sportam? (56)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Apburošā Ineta Radēviča (31) nu jau ir bijusī latviešu vieglatlēte. Dienā, kad tika izziņots pasaules gals, slavenā sportiste apbalvošanas ceremonijā «Latvijas Gada balva sportā 2012» saņēma balvu kā gada labākā sportiste. Lēmumu par aiziešanu no sporta Ineta pieņēma, lidmašīnā no Amerikas dodoties uz mājām Maskavā. Ineta saprata, ka vissvarīgākā viņas dzīvē šobrīd ir ģimene – dēliņš Marks un vīrs – Krievijas hokejists Pjotrs Sčastļivijs.

Lidmašīnā pieliek punktu sportistes karjerai

Ineta Radēviča neslēpa, ka jutusi lielu uztraukumu, paziņojot uz skatuves, ka atvadās no profesionālās karjeras, taču tai pašā laikā apzinās, ka viņas dzīvē sāksies kaut kas jauns. «Es nevienu brīdi nepārdzīvoju un neesmu bēdīga. Domāju, ka tie vārdi, ko teicu, saņemot balvu, varbūt izklausījās skumji, bet jūtos laimīga un esmu gatava jaunam sākumam. Labprāt vērošu jauno vieglatlētu sacensības un priecāšos par viņu panākumiem, bet to visu darīšu jau no malas,» teic Ineta.

Lai arī Inetai tikai mazliet pietrūka līdz uzvarai Londonas olimpiskajās spēlēs, viņa atklāj, ka vairāk par viņu uztraucas atbalstītāji un līdzjutēji nekā viņa pati. «Protams, liels nopelns, kāpēc es par to tik ļoti nepārdzīvoju, ka tobrīd līdzās bija mans vīrs, kas palīdzēja man ar savu klātbūtni, mīlestību un atbalstu. Kā jau iepriekš teicu, it īpaši sievietei ir ļoti svarīgi zināt, ka ir ģimene, kura vienmēr tevi gaida,» dzīves svarīgākās vērtības uzskaita sportiste.

Ineta Radēviča seko līdzi aktuālākajām modes tendencēm, jo nagi uz "Latvijas Gada balvu sportā 2012" viņai nolakoti pēc "fen šui" metodes - kur ar citu krāsu tiek izcelti divi pirksti, kas nes panākumus mīlestībā un finansēs
Ineta Radēviča seko līdzi aktuālākajām modes tendencēm, jo nagi uz "Latvijas Gada balvu sportā 2012" viņai nolakoti pēc "fen šui" metodes - kur ar citu krāsu tiek izcelti divi pirksti, kas nes panākumus mīlestībā un finansēs Foto: Evija Trifanova/LETA

Par aiziešanu no profesionālā sporta Inetai izlemt nebija viegli. Vēl šā gada rudenī, kad viņa saņēma apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni, sportiste apņēmās turpināt karjeru, jo saņēma daudz labu vārdu un stiprinājumu no saviem līdzjutējiem. «Kaut lēmumu jau biju pieņēmusi, es negribēju pievilt savus atbalstītājus. Domāju, varbūt tiešām vēl varu. Braucu uz treniņnometni Amerikā, kur pavadīju piecas nedēļas trenējoties. Taču, kad atpakaļceļā no Amerikas ieraudzīju lidmašīnā, kā mans dēls spēlējas ar kādu mazu meitenīti un pajautāja man, kad viņam būs māsiņa vai brālis, es nekavējoties izlēmu. Domāju, ka līdzjutēji to sapratīs un man piedos. Ja nebūtu pieņēmusi šo lēmumu, tad būtu vēl startējusi pasaules čempionātā Maskavā un tad pieliktu punktu. Mani mamma ir vienmēr mācījusi būt godīgai un pēc iespējas vairāk darīt cilvēkus laimīgus un viņu dvēselēs izveidot gaišo tēlu. Tā, manuprāt, ir dzīves jēga, padarīt cilvēkus laimīgus. Pēc olimpiskajām spēlēm Londonā saņēmu tik daudz patīkamu vēstuļu no līdzjutējiem, ka viņi šīs spēles ir izbaudījuši kopā ar mani un, neraugoties uz rezultātiem, viņi jūtas laimīgi. Tādēļ es gribētu, lai cilvēkiem es paliktu prātā un atmiņās tāda, kāda esmu tagad, jo nevaru garantēt,» par svarīgā lēmuma pieņemšanu savā dzīvē stāsta Radeviča.

Iespējams, nākotnē būs diplomāte

Ineta šobrīd studē Maskavā Diplomātijas akadēmijā starptautiskās attiecības, iespējams, nākotnē viņa kļūs par diplomāti. «Biju noderīga savai valstij kā sportiste, tādēļ ļoti ceru, ka būšu noderīga arī kā diplomāte. Vēl gadu man ir jāmācās,» sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» teic sportiste.

Ineta apsver, ka nav labākas vietas par Latviju, kur audzināt savus bērnus. Tādēļ viņa apsver nākotnē ar ģimeni atgriezties Latvijā. Iespējams, ka viņas dzīvesbiedrs, kuram šobrīd ir veiksmīga hokejista karjera Krievijā, kaut kad nākotnē varētu pieņemt Rīgas «Dinamo» piedāvājumu un kļūt par šīs komandas spēlētāju. «Dzīve ir neprognozējamam lieta, tādēļ es nekad neteikšu nekad. Pjotram ļoti patīk Latvija, un es būtu priecīga, ja tā notiktu; tad jau redzēs, kā būs. Taču dzīve paliek dzīve, jo vīrs šobrīd mūsu ģimenē ir maizes pelnītājs,» viņa piebilst.

Ineta Radēviča profesionālajā sportā bija cīnītāja!
Ineta Radēviča profesionālajā sportā bija cīnītāja! Foto: LETA

Ar vīru gādās dēliņam māsiņu vai brālīti

Tagad, kad Ineta beigusi sportistes karjeru, viņas plānos ir dzīves baudīšana. «Es braukšu slēpot un slidot, atļaušos visu to, ko nevarēju darīt iepriekš,» viņa atklāj. Vispirms sportiste plāno atpūsties un izbaudīt atvaļinājumu kopā ar vīru, un tad arī domāt par otru mazuli. «Kad biju profesionālajā sportā, mums visiem trim tik reti izdevās būt kopā; nākamajā vasarā es to vien darīšu, kā baudīšu atpūtu ar savu ģimeni. Un pēc tam jau ķersimies pie dzimtas turpināšanas. Nenoliedzu iespēju, ka pienācis laiks Markam dāvāt māsiņu vai brālīti,» teic Ineta.

Sportiste atklāj, ka šogad viņai izdosies nosvinēt arī Ziemassvētkus. «Šobrīd, kad esmu Latvijā, mana mamma ar dēliņu aizlidoja uz Ņižņijnovgorodu, kur spēlē vīrs. Viņi atgriezīsies Maskavā 24. decembra rītā, un tad mēs iesim uz katoļu baznīcu, jo mans mazais ir katolis. Ziemassvētkus svinēšu ar mammu un dēliņu, jo Pjotram diemžēl šajā laikā ir spēles,» sarunā ar «Sejām» atklāj Radēviča.

Šo melnās krāsas kleitu no "Roland Mouret", ar kuru Ineta bija ieradusies uz "Latvijas Gada balvu sportā 2012", viņa iegādājusies Ņujorkā
Šo melnās krāsas kleitu no "Roland Mouret", ar kuru Ineta bija ieradusies uz "Latvijas Gada balvu sportā 2012", viņa iegādājusies Ņujorkā Foto: Evija Trifanova/LETA
Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu