Svētku dienās policija strādās pastiprinātā režīmā (27)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētku dienās Valsts policija uz Latvijas autoceļiem strādās pastiprinātā režīmā, īpašu uzmanību pievēršot gan ceļu satiksmes uzraudzībai, gan sabiedriskās kārtības nodrošināšanai.

Policija reidu laikā «neredzamajiem» ceļu satiksmes dalībniekiem dalīs atstarotājus un atstarojošās vestes.

Tāpat policija atgādina - pie stūres drīkst sēsties tikai skaidrā prātā. Tamdēļ Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Valsts policija aicina autovadītājus pēc svinībām, kuras šogad solās būt garas daudzo brīvdienu dēļ, atpūsties un tikai pēc tam sēsties pie stūres.

Policija atgādina, ka, pirms sākt braukt, jāpārliecinās par automobiļa tehnisko stāvokli - vai riepas ir atbilstošas, lai brauktu pa slideniem un aizputinātiem ceļiem, vai mašīna ir kārtīgi notīrīta no sniega un ledus, lai šoferis var pilnībā pārredzēt ceļu un lai braukšanas laikā ledus kluči neuzkristu aizmugurē braucošajiem auto.

Tāpat būtiski, lai auto salonā ir ziemas braukšanai nepieciešamais inventārs – atstarojošā veste, trose auto vilkšanai un sniega lāpsta auto izrakšanai no kupenas.

Ziemā uzmanīgiem jābūt ne tikai autovadītājiem, bet arī pārējiem, īpaši mazāk aizsargātajiem, ceļu satiksmes dalībniekiem. Gājējiem un velosipēdistiem jāsagādā sev atstarotājs vai atstarojošā veste un gājējiem jāatceras, ka pārvietoties drīkst gar brauktuves kreiso pusi pretēji auto plūsmai.

Ņemot vērā, ka sācies skolēnu brīvlaiks, CSDD un Valsts policija aicina skolēnus un viņu vecākus lieku reizi pārrunāt satiksmes drošības jautājumus, kā arī atgādina autovadītājiem par nepieciešamību īpaši rēķināties ar mazajiem satiksmes dalībniekiem.

Ziemas brīvdienās, izbraucot ārpus Latvijas, autovadītājiem būtu lietderīgi iepazīties ar prasībām, kādas ir citās valstīs braukšanai ziemā. Šī informācija atrodama CSDD mājas lapā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu