Štrombergs un Radeviča nosaukti par gada labākajiem sportistiem (70)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par 2012.gada Latvijas labākajiem sportistiem «Gada balvas sportā 2012» ceremonijā piektdien nosaukts BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs un tāllēcēja Ineta Radeviča. Pekinas un Londonas olimpisko spēļu čempions Štrombergs tika nosaukts arī par gada populārāko sportistu, līdzjutēju balsojumā, kas noslēdzās ceturtdienas pusnaktī, apsteidzot skeletonistu Martinu Dukuru un pludmales volejbolistu Mārtiņu Pļaviņu.

Par gada labāko un populārāko sportistu Štrombergs tika nosaukts arī 2008.gadā, kad Pekinā pirmoreiz kļuva par olimpisko čempionu.

Savukārt par valsts labāko sportisti jau trešo gadu pēc kārtas tika atzīta Radeviča, kura pēc balvas saņemšanas publiski paziņoja par karjeras beigām.

Radeviča šogad izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā un ceturto vietu Londonas olimpiskajās spēlēs, bet ceremonijā viņai tika pasniegta arī LTV 7.kanāla speciālbalva.

Savukārt par aizejošā gada Latvijas labāko sporta spēļu komandu nosaukta Latvijas vīriešu volejbola izlase, kas šogad nokļuvusi viena soļa attālumā no iekļūšanas Eiropas čempionātā.

Par gada labāko treneri tika nosaukts Latvijas BMX braucēju sagatavotājs Ivo Lakučs, kura audzēknis Edžus Treimanis saņēma atjaunoto apbalvojumu «Par cīņas gribu». To saņem sportists, kurš pārvarējis sevi, gūstot panākumus šķietami zaudētā situācijā.

Iepriekš Lakučs 2008.gadā saņēma balvu nominācijā «Paraugs sportā», bet Treimanis pie savas balvas tika, pateicoties dalībai Londonas olimpisko spēļu izšķirošajos braucienos par spīti sacensību sākumā piedzīvotam smagam kritienam.

Tikmēr par labāko Latvijas komandu individuālajos sporta veidos nosaukts pludmales volejbola duets Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kuri Londonas Olimpiādē izcīnīja bronzas medaļu.

Nominācijā «Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists» laurus plūca Latvijas labākais motobraucējs Matīss Karro, par gada uzlecošo zvaigzni tika nosaukta septiņcīņniece Laura Ikauniece, bet par gada sporta notikumu Latvijā atzīta Latvijas III Olimpiāde.

Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu saņēma Londonas paraolimpisko spēļu zelta un sudraba medaļu ieguvējs Aigars Apinis, bet balva «Paraugs sportā» piešķirta Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenajam trenerim Raimondam Vildem.

Latvijas Sporta veterānu savienības speciālbalvu saņēma vieglatlēte Austra Reinberga, bet par gada sporta skolotāju nosaukta Iveta Daude no Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas.

Balvu par mūža ieguldījumu piešķīra Latvijas Šķēpmetēju kluba dibinātājai un ilggadējai vadītājai Valijai Draugai.

Gada balva sportā tiek pasniegta 16 nominācijās un speciālbalvās, kurām pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes pārstāvji, LOK izpildkomitejas locekļi, Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs, sporta federācijas, kā arī Latvijas sporta žurnālisti un citi nozares eksperti. Balvu ieguvējus nosaka īpaši ceremonijai veidota žūrijas komisija aizklātā balsojumā.

Viestura Kairiša režija

Ceremonijas režijas autors ir atzinību guvušais režisors Viesturs Kairišs. Ieskicējot ceremonijas vadmotīvu, viņš norāda – idejas pamatā ir parādīt, ka sports ir universāla cilvēces valoda, ko saprot visas tautas, neatkarīgi no tā, kādā mēlē tās ikdienā runā. Apbalvošanas ceremonijā prezentēja visus pasaules kontinentus, simbolizējot piecus olimpiskos apļus.

Latvijas gada balvā sportā šogad atjaunota nominācija Par cīņas gribu, kurā balvu saņem sportists, treneris vai komanda, kura pārvarējusi sevi, gūstot panākumus šķietami zaudētā situācijā.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) kopā ar Igo Japiņa Sporta aģentūru sporta balvu pasniegšanas ceremoniju rīko jau astoto reizi.

Komentāri (70)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu