Lukašenko sevi par diktatoru neatzīst (79)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka valstī neesot iespējama diktatūra, tomēr viņš nepieņems liberālās vērtības, ko uzspiež Rietumi.

«Viņi [Rietumos] runā, ka mums nav demokrātijas, pie varas ir pēdējais Eiropas diktators. Mums ir tik daudz problēmu, ka nav laika domāt par diktatūru, un Baltkrievijā diktatūra vispār nav iespējama,» piektdien Minskā, tiekoties ar Baltkrievijas Valsts informātikas un radioelektronikas universitātes studentiem un pasniedzējiem, paziņoja Lukašenko.

Viņš paziņoja, ka «amerikāņi ir diktatori». «Jo viņiem ir viss: jaudīga ekonomika, viņi drukā naudu, cik grib, viņiem ir kodolieroči,» paskaidroja Baltkrievijas prezidents.

«Lūk, viņi diktē visai pasaulei,» norādīja Lukašenko. «Mums nav diktatūras, tas objektīvi nav iespējams. Kādēļ mūs apsūdz: tādēļ, ka vēlamies dzīvot paši, mēs veidojam neatkarīgu ekonomiku – gan no Rietumiem, gan «vecākā brāļa» [Krievijas],» pavēstīja Lukašenko.

Baltkrievijas prezidents paziņoja, ka baltkrieviem nav nepieciešams liberālisms, kas sniedz pilnīgu brīvību. «Mums tāds liberālisms nav nepieciešams, nepieciešams ir patiess liberālisms,» klāstīja Lukašenko un precizēja, ka par liberālām pamatvērtībām uzskata «tiesības uz dzīvību, darbu, visām pamattiesībām».

Lukašenko arī vērsa uzmanību uz Rietumvalstu pretenzijām pret demokrātijas ievērošanu Baltkrievijā. «Demokrātija – tā ir tautas valdīšana. Ir prezidenta un parlamenta vēlēšanas – lūk, pilnīgs demokrātijas izgājiens – ej un balso,» turpināja prezidents.

«Ja auditorijā 55% mani atbalsta, bet 45% ir pret, es taču jums pretenzijas neizvirzu,» studentiem un pasniedzējiem teica Lukašenko un uzsvēra – «tomēr vairākums ievēlēja Lukašnko, esiet tik laipni un paciešat Lukašenko».

«Nevar būt tā, kā paziņo liberāļi – iesim, paņemsim dakšas, sarīkosim revolūciju un uzdursim to Lukašenko uz dakšām,» sacīja Baltkrievijas prezidents, kuru kritiķi dēvē par autoritāru valsts vadītāju. «Lukašenko uzdursiet, bet rīt ko?» retoriski par iespējām pēc revolūcijas un Lukašenko režīma gāšanas jautāja Baltkrievijas prezidents.

Komentāri (79)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu