Lakučs: Zelta medaļu Londonas Olimpiādē bijām pelnījuši (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas BMX riteņbraucēja Māra Štromberga vasarā notikušajā Londonas Olimpiādē izcīnītā zelta medaļa bija pelnīta, intervijā laikrakstam «Diena» atzinis divkārtējā olimpiskā čempiona treneris Ivo Lakučs. Kopš Štomberga triumfa Londonā pagājis jau gandrīz pusgads, un Lakučs atzīst, ka triumfs bijis pelnīts.

«Mēs to bijām vairāk pelnījuši. Ļoti mērķtiecīgi strādājām, nepazaudējām galvu, ja viss negāja gludi. Turējāmies pie plāna, ko bijām iepriekš izdomājuši,» domas par audzēkņa uzvaru pauž Lakučs.

Pēc medaļas izcīnīšanas Štrombergs un viņa komanda veselu mēnesi neko neesot darījuši, tikai atpūtušies un baudījuši darba augļus.

«Pēc aizbraukšanas mājās bija tāds atslābums, ka veselu mēnesi neko nedarījām,» stāsta treneris.

«Sēdējām mājās, svinējām savu no jauna piedzimšanu, atpūtāmies.

Oktobrī gan sākām jaunās sezonas plānošanu, novembrī sākām darboties.»

Lakučs šogad jau ceturto reizi izvirzīts Latvijas Gada balvai sportā kā labākais treneris. Līdz šim viņš apbalvojumu ne reizi nav ieguvis, taču piektdien paredzētajā apbalvošanas ceremonijā ir pamatotas cerības balvu ieraudzīt tieši divkārtējā olimpiskā čempiona trenera rokās.

Vaicāts par panākumu atslēgu, kas aizvedusi līdz diviem olimpiskajiem zeltiem, Lakučs atzīst, ka tas ir daudzu faktoru kopums.

Visi kā viena ģimene

«Protams, tas ir Māra fenomens, taču nedrīkst aizmirst, ka ejam kā viena kopēja komanda. Katram ir savas stiprās puses, un tikai visiem kopā mums ir rezultāts. Ja vērtējam plānošanu, teoriju un attieksmi - viennozīmīgi esam pārāki par visiem citiem,» komandas ķīmiju raksturoja treneris.

Sarunas nobeigumā Lakučs atzīst, ka līdz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm neplāno pārņemt kādas citas valsts komandas trenēšanu.

«Tas darbs, kas šeit ir izdarīts ar čaļiem, kuri šeit no sešu gadu vecuma nākuši un trenējušies, ir milzīgs. Mums tā ir kā ģimene. Es nekad nebūtu gatavs pamest ģimeni naudas dēļ. Ja vēl valdība mūs atbalsta - neredzu jēgu darīt kaut ko citur,» savu nostāju pauda Lakučs.

Jau ziņots, ka Štrombergs izcīnīja zelta medaļu Londonas olimpiskajās spēlēs, aizstāvot pirms četriem gadiem Pekinā izcīnīto titulu un tādējādi kļūstot par divkārtējo olimpisko čempionu.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu