TVNET gada albums: 1. vieta Bob Dylan (51)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Kopš 10. decembra gandrīz katru dienu publicējām vienu no gada top10 vērtīgākajiem «TVNET Mūzika» ierakstiem. Šodien pienācis laiks atklāt, kurš no 2012. gadā izdotajiem mūzikas albumiem ir numur 1.

Arī šis ieraksts, tāpat kā daudzi šajā top10, ir bieži atrodams šā gada mūzikas ekspertu labāko albumu kopsavilkumos, turklāt tā autors šogad kārtējo reizi nominēts Nobela prēmijai literatūrā. Šogad Dilanam pasniegts arī ASV augstākais civilais apbalvojums - Prezidenta brīvības medaļa. Tas nav nekāds joks!

Lai izvairītos no tā dēvētās vienveidīgās daudzveidības, izteikta līdera Frenka Oušena (Frank Ocean) plates «channel ORANGE» vietā šogad gada albuma tituls tiek leģendārajam dziesminiekam, klaidonim, gleznotājam un dzejniekam Bobam Dilanam. «Tempest» ir klasiska, dziļa, pārliecinoša un gaumīga dzīva ģēnija paraugstunda ne tikai jaunajiem mūziķiem, bet arī Dilana vienaudžiem, no kuriem daudzi jau sen atmetuši ar roku plānam radīt ko paliekošu un vērtīgu.

Kopumā top10 pārstāvētas tādas valstis kā Francija, Zviedrija, Lielbritānija un ASV. Žanriski atrodams šis tas no folka, indīroka, elektropopa, džeza, popmūzikas, R&B, neosoula, drīmpopa, hausmūzikas un blūzroka.

Top10 TVNET albumi 2012. gadā:

1. Bob Dylan «Tempest»

Albumā, kas izdots 10.septembrī, iekļautas desmit jaunas dziesmas (vienas dziesmas teksta autors ir Roberts Hanters (Robert Hunter), kas rakstījis vārdus grupas «Grateful Dead» dziesmām). «Tempest» seko veiksmīgajam 2009. gada albumam «Together Through Life», kas bija pirmais Dilana albums, kas sasniedza pirmo vietu gan ASV, gan Lielbritānijas mūzikas topos. Albumu producējis pats Dilans, plates bukletā sevi dēvējot par Džeku Frostu. Platē viena no dziesmām («Roll On John») veltīta Džonam Lenonam (John Lennon), bet 14 minūšu ilgā tituldziesma tapusi Džeimsa Kamerona filmas «Titāniks» iespaidā.

1941.gadā dzimušais ebreju izcelsmes amerikāņu dziedātājs, īstajā vārdā Roberts Alens Cimmermans, plašu atsaucību guva 20.gadsimta otrajā pusē un kļuva par vienu izcilākajiem un ietekmīgākajiem mūziķiem modernās mūzikas vēsturē. Lai arī pats viņš nav bieži iekarojis mūzikas topu augstākās vietas, viņa dziesmas citu mūziķu izpildījumā ir bieži sasniegušas 1.vietu.

Savas karjeras laikā mūziķis nominēts dažādām mūzikas industrijas prestižākajām balvām. Šogad 19. martā apritējuši tieši 50 gadi, kopš Dilans izdeva savu pirmo studijas albumu ar nosaukumu «Bob Dylan».

Pagājušajā gadā Dilans nosvinēja savu 70. dzimšanas dienu, un ilgā radošā mūža laikā viņa diskogrāfijā ir nu jau 35 studijas albumi, 13 koncertalbumi, 14 labāko dziesmu izlases un neskaitāmi pirātiskie ieraksti.

Bob Dylan "Tempest"
Bob Dylan "Tempest" Foto: Publicitātes foto


Ja kāds mūziķis 2012. gadā ir lauzis stereotipus, tad tas ir Frenks Oušens. Arī muzikāli plate ir brīnišķīga - dzīvs bass, džezīgs rhodes piano, stīgas, liegi bungu ritmi - albums turas kopā un ne uz mirkli neliek garlaikoties. Visas dziesmas bez izņēmuma ir ar savu raksturu, savu saturu. Arī paša Oušena baritons, kas nebaidās no sarežģītām falseta partijām, ir skanīgs un emocionāls.

Foto: Publicitātes foto

Franču izcelsmes dziedātāja Viktorija Legrāna (Victoria Legrand) un ģitārists Aleks Skalijs (Alex Scally) radījuši vēl vienu brīnišķīgu plati, kas seko TVNET 2010.gada albumam numur 1 - «Teen Dream».

Foto: Publicitātes foto

Hausmūzikas dīdžejs no Francijas «I:Cube», īstajā vārdā Nicolas Chaix, uzmiksējis vienu no krāsainākajiem elektroniskās mūzikas ierakstiem 2012. gadā.

Foto: Publicitātes foto

2012. gada izcilākais blūzroka paraugs - Ņūorleānas leģendas Dr. John albums «Locked Down» tapis ciešā sadarbībā ar apvienības «The Black Keys» dalībnieku Denu Auerbahu (Dan Auerbach). Ieraksts izklausās vienlaikus svaigs un sens - tajā nav ne smakas no naftalīna.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto


Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Priecīgus svētkus!

Komentāri (51)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu