TVNET gada albums: 2.vieta Frank Ocean (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām TVNET 2012. gada labāko albumu pārskatu. Šis - 24 gadus vecā neosoula/R&B dziedātāja Frenka Oušena (Frank Ocean) darbs «channel ORANGE», apkopojot vismaz 40 dažādu profesionālu mūzikas izdevumu gada topus, ir stabili izvirzījies gada vērtīgāko albumu galvgalī.

Frank Ocean «channel ORANGE»

(Def Jam Recordings)

Ieslēdzot mūzikas televīzijas kanālu un noregulējot to uz urbānās mūzikas frekvenci, noteikti bieži ir nācies izbrīnā ieplest acis par seksuāli uzlādētiem, ārišķīgiem, izteikti šovinistiskiem hiphopa mūzikas videoklipiem. Seksisms, plātīšanās ar jaunākajiem vāģiem, jahtām, blingiem un zelta zobiem bieži ir neatņemama vizuālās estētikas sastāvdaļa. Šogad izdots albums, kas lauž šos tradicionālos stereotipus.

Vēsturē Frenks ieies ar 4.jūlija vēstuli, ko publiskoja īsi pirms jaunās plates izdošanas. Oušens vēstulē atklāj, ka viņa pirmā mīlestība 19 gados ir bijis vīrietis. «Man beidzot nav noslēpumu, es jūtos brīvs,» viņš raksta. Šāds solis - brīvi runāt par savu seksuālo orientāciju izteikti vīrišķīgajā hiphopa pasaulē vērtējams kā ļoti drosmīgs.

Arī muzikāli albums ir labākajās neosoula/R&B tradīcijās – kaut kas no Stīvija Vondera, no Mārvina Geija un D'angelo. Dzīvs bass, džezīgs rhodes piano, stīgas, liegi bungu ritmi - ieraksts turas kopā un ne mirkli neliek garlaikoties.

Frank Ocean «channel ORANGE»
Frank Ocean «channel ORANGE» Foto: Publicitātes foto

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu