Liepājas veikala «Depo» nojumes iegruvumā cietušo nav (46)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā Liepājā, Zemnieku ielā, nenotīrīta sniega dēļ iebrukusi veikala «Depo» nojume 800 kvadrātmetru platībā. Negadījumā cietušo nav, šorīt informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) dežūrdaļā.

Negadījums - desmit minūtes pirms veikala slēgšanas

Negadījums noticis ap plkst. 19.50 jeb desmit minūtes pirms veikala slēgšanas. Cilvēku meklēšana ilgusi līdz plkst. 2.46. Tikusi pārbaudīta visa teritorija zem gruvešiem, piesaistot arī pašvaldības tehniku, taču neviens cietušais vai bojāgājušais nav atrasts.

Kā vakar pastāstīja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, notikuma vietā bija ieradušās piecas VUGD tehnikas vienības, dienesta Kurzemes reģiona brigādes komandieris Andrejs Beļakovs, kā arī Liepājas pilsētas pašvaldības pārstāvji, tostarp domes izpilddirektors Edgars Rāts.

Foto: Ģirts Gertsons/liepajniekiem.lv
Sākotnējā informācija liecinājusi, ka zem sabrukušās nojumes varētu būt palikuši divi cilvēki - veikala darbinieki,

taču vēlāk tā nav apstiprinājusies.

Iebrūk nenotīrīta sniega dēļ

Veikala nojume, visticamāk, iebrukusi nenotīrītā sniega dēļ. Kā novēroja notikuma vietā strādājošie glābēji, sniega sega uz ēkas jumta varētu būt aptuveni metru bieza.

Glābšanas darbos savu tehnisko palīdzību - autopacēlāju un iekrāvēju - piedāvāja arī Liepājas pašvaldība, pastāstīja pilsētas domes pārstāvis Andrejs Rjabcevs.

Kā ziņots, šā paša Liepājas veikala «Depo» jumts iebruka arī 2011.gada janvārī.

Jautāts, kas varētu būt vainojams tajā, ka analoģisks negadījums tai pašā vietā noticis atkal, Rjabcevs skaidroja, ka, pašvaldības skatījumā, nojume iebrukusi veikala apsaimniekotāja nolaidības dēļ.

Rīgā sodīs par nenotīrītiem jumtiem

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu