Operdziedātāja Aivara Krancmaņa skaistais mīlas stāsts (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Operdziedātājs un Igaunijas mūzikas skolas pasniedzējs Aivars Krancmanis ar sieviņu Ivetu precējušies jau vairākus gadus un joprojām ir laimīgs un saskanīgs pāris. Abi neslēpj, ka viens otru stipri mīl un abiem ir svarīga ģimene. Arī šajos Ziemassvētkos, pirms mājās sabrauks bērni, Iveta un Aivars, kā mīlētājiem ierasts, sadosies rokās un aizstaigās uz Baltezera baznīcas svētku dievkalpojumu.

Laimīgi kopā jau desmit gadus

Aivars Krancmanis ar sieviņu Ivetu šajā gadā nosvinējuši desmit gadu kopā būšanu, no kuriem septiņus gadus abi ir oficiāli vīrs un sieva. Dzīvesbiedri iekārtojuši Baltezerā privātmāju. Aivars ir saimniecisks un radošs, bet Iveta smejas, ka viņa ir ģimenes «finanšu ministre», jo, tā kā labi rēķina un finanšu jomā strādā vairāk nekā 20 gadus, tad lieliski sakārto un saplāno savas ģimenes budžetu.

Iveta un Aivars ļoti sargā savas attiecības. «Mēs esam ļoti laimīgi. Mums nav kopīgu bērnu, bet mēs toties mīlam viens otra bērnus,» nosaka Iveta, kurai no iepriekšējām attiecībām ar režisoru Arvīdu Babri ir pieaugusi meita un dēls, bet Aivaram no pirmās laulības ar aktrisi Leldi Vikmani ir pieaudzis dēls Rūdolfs.

«Nu var teikt, ka mums ir arī beidzot kopīgs bērns. Jūnijā mūsu ģimenītei pievienojās šicu sunītis Simbads. Viņš no mazizmēra sunīšiem ir vislielākais,» par savu jauniegūto ģimenes mīluli priecājas Krancmaņi.

Iveta un AIvars Krancmaņi ar gadiem novērtē viens otru arvien vairāk un mīl vēl stiprāk nekā attiecību sākumā
Iveta un AIvars Krancmaņi ar gadiem novērtē viens otru arvien vairāk un mīl vēl stiprāk nekā attiecību sākumā Foto: Santa Sergejeva

Aivars Tallinā kļūst par asociētu profesoru

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Aivars Krancmanis stāsta, ka aizvadītais gads viņam bijis ļoti piesātināts ar labām vēstīm un ražīgs. «Iepriekšējos gados strādāju Ventspils mūzikas skolā, kur biju vokālais pedagogs. Deviņus gadus tā arī pavadīju ceļā no Rīgas uz Ventspili, kur bija mana pamata darba vieta, bet šogad man piedāvāja strādāt Tallinas Mūzikas akadēmijā, kur nu darbojos kā asociēts profesors. Tagad mans ceļš no mājām ved uz Tallinu. Ļoti patīkamas pārmaiņas, lai arī ar Ventspili man saistās ļoti jaukas atmiņas.

Tā kā ar sieviņu dzīvojam Baltezerā un mums pa ceļam ir Tallinas šoseja, tad ir ļoti ērti nokļūt uz Tallinu. Man gan ļoti patīk braukt ar automašīnu, bet lielākoties izmantoju sabiedriskā transporta pakalpojumus, jo tā ir ērtāk, nav jādomā par ceļu, var gulēt vai lasīt. Un autobuss ir ļoti komfortabls. Savukārt nedēļas otrajā pusē ar maziem bērniem strādāju Ādažu mūzikas un mākslas skolā,» stāsta operdziedātājs.

Savukārt Iveta atklāj, ka aizvadītais gads viņai bijis ļoti darbīgs un pārmaiņām piepildīts. «Gads ir bijis pārsātināts ar jaunām idejām, jo mēs apvienojām un izveidojām jaunus uzņēmumus,» viņa teic. Iveta darbojas nesen izveidotajā mātes kompānija «FF Foods», kas ir izveidojusi četrus meitas uzņēmumus – ātrā ēdināšana «Lango», Iļģuciema maiznīca un konditoreja un Saules beķerejas, un tad ir uzņēmums, kas nodarbojas ar nekustamiem īpašumiem. Viņa šajos piecos uzņēmumos ir finanšu vadītāja. Aivars sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» neslēpj, ka viņš apbrīno sievas izveicību un spēju tikt galā ar tik apjomīgiem darba pienākumiem.

Vēlas ceļot un būt kopā ar bērniem

Lai arī Krancmaņu ģimene darba dienās ir aizņemti savos darba pienākumos, brīvdienas un svētku dienas pieder viņiem abiem.

Krancmaņu pāris ļoti gaida Ziemassvētkus, jo uz mājām Latvijā no Anglijas atbrauks ciemoties Ivetas meita. «Paldies Dievam, ka mans dēls vēl ir Latvijā. Mums uz svētkiem pievienosies krustmāmiņas un vecmāmiņas. Ziemassvētki mums ir ģimenes svētki, un tos parasti svinam mājās,» teic Iveta.

Aivars un Iveta ir kristīgi cilvēki un, iespējams, arī šajos Ziemassvētkos tāpat kā pērnajos, divatā aizstaigās uz Baltezera baznīcas svētku dievkalpojumu. «Mēs arī laulājāmies baznīcā,» Iveta piebilst.

Jauno 2013. gadu Aivars sev un sieviņai vēl ne sliktāku kā aizvadīto gadu, drīzāk vēl labāku. «Mēs vēlamies, lai nākamajā gadā mums ir vairāk laika, lai varētu kopīgi paceļot un būt vairāk kopā ar saviem bērniem. Janvārī mēs abi ar Aivaru braucam ciemoties pie saviem bērniem, kuri ir Anglijā,» atklāj Iveta, bet Aivars nosaka, ka viņa dēls Rūdis jau sesto gadu dzīvo Londonā. «Kaut mums izdotos vairāk būt kopā ar bērniem,» savus nākamā gada sapņus pauž Aivars.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu