Jātnieks Neretnieks trešais PK kopvērtējumā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas Ziemeļu līgas kopvērtējumā šobrīd ieņem trešo vietu un saglabā reālas izredzes startēt Pasaules kausa finālā nākamā gada aprīlī Gēteborgā, Zviedrijā. Neviens Latvijas jātnieks līdz šim nav startējis Pasaules kausa finālā jāšanas sportā, TVNET informē Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

«Šī bija mana pirmā sezona tik augstā līmenī, un tā izvērtās ļoti iespaidīga, ar milzīgu progresu sezonas gaitā un fantastiskiem sasniegumiem. Ar šiem perspektīvajiem zirgiem sāku sadarbību tikai šā gada pavasarī, mēs pat vēl neesam kārtīgi sastrādājušies, tāpēc optimālie rezultāti vēl tikai priekšā, jo, kā jau sportā lielākoties, tas ir daudzu gadu darbs,» saka Kristaps Neretnieks.

Centrāleiropas zonas Ziemeļu līgas kopvērtējuma līdere ar 99 punktiem ir Krievijas sportiste Anna Gromzina, otro vietu ar 90 punktiem ieņem Igaunijas sportists Gunārs Kletenbergs, bet Neretnieks atrodas trešajā pozīcijā ar 81 punktu. Ceturtajā vietā ir Lietuvas sportists Bens Gutkausks ar 77 punktiem.

«Manuprāt, pēc visiem posmiem pirms zonas fināla izcīnītā trešā vieta Pasaules kausa kopvērtējumā ir tikai likumsakarīgs sezonas noslēgums un labs rezultāts. Pagaidām tieši Pasaules kausa posmu maršrutos šīs sezonas laikā mēs neesam sasnieguši labākos rezultātus, pārsvarā viens gāzts šķērslis pamatmaršrutā, tāpēc mums vēl ir daudz pie kā kopā strādāt, mācīties un trenēties, lai sasniegtu to, uz ko mēs esam spējīgi. Lielākās uzvaras šogad esam izcīnījuši Pasaules reitinga ieskaites maršrutos, tas savukārt ļāva ļoti augstu pacelties reitingā,» tā sportists.

Jāšanas sportā Pasaules kausa izcīņa notiek 17 līgās, katras līgas spēcīgākie sportisti iegūst tiesības startēt Pasaules kausa finālā. Sportistu skaits, kuri izcīna tiesības startēt PK finālā, katrā zonā ir atšķirīgs.

«Mūsu tuvākie mērķi ir kvalificēties lielajam Pasaules kausa finālam Gēteborgā, sagatavoties un pieklājīgi tur nostartēt. Tagad, pēc intensīvās sacensību sezonas, mūsu zirgiem sekos neliels pārtraukums, kurā tie atpūtīsies no daudzajiem turnīriem un lielajiem pārbraucieniem un uzkrās spēkus nākamās sezonas izaicinājumiem,» saka sportists.

Tiesības startēt lielajā Pasaules kausa finālā no Centrāleiropas zonas iegūs trīs labākie sportisti pēc kopvērtējuma punktiem, zonas fināls risināsies marta sākumā Polijas galvaspilsētā Varšavā.

«Centrāleiropas zonas fināls ir interesants ar to, ka tur viss kopvērtējuma vietu sadalījums pēc daudzu apstākļu sakritības var kardināli mainīties, jo finālā izcīna daudz vairāk punktu nekā citos posmos. Protams, lielākas cerības pēc fināla iekļūt labāko trijniekā ir tiem sportistiem, kuri pēc pārējiem posmiem ir nostiprinājušies rezultātu tabulas augšgalā,» saka Neretnieks.

Paralēli Pasaules kausa izcīņai Neretnieks kvalificējies arī startam Eiropas čempionātā nākamajā gadā un šobrīd ieņem rekordaugstu pozīciju Pasaules konkūristu reitingā FEI Rolex Ranking 143, kas publicēts šā gada 30.novembrī. Šobrīd Neretnieks atrodas 129. pozīcijā, izcīnot vairākas sensacionālas uzvaras prestižās starptautiskās sacensībās, sešu mēnešu laikā sportists reitingā kāpis par 1252 pozīcijām.

«Vēlos pateikties savai komandai un saviem zirgiem par smago darbu un lielo izturību, kā arī zirgu īpašniekiem Fedorovsku ģimenei, ar kuru sadarbību sāku tikai šā gada pavasarī, par man doto iespēju. Viss labākais mums vēl tikai priekšā!» saka sportists.

Kristaps Neretnieks startē ar Krievijas zirgaudzētavas «Westfalen – Swit» Vestfāles šķirnes zirgiem Continue un Con Pleasure, kā arī ērzeļiem Caramsin un Conte Bellini, zirgi pieder Fedorovsku ģimenei.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu