Lipmans: Nolanu neapmierināja vairāki jaunie spēlētāji (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pēc «Euro Ice Hockey Challenge» turnīra Francijā dalījās iespaidos par komandas parādīto sniegumu šajās trijās spēlēs.

Viedokļi sakrita

«Izlases galvenais treneris Teds Nolans mani pārliecināja, ka viss rit pēc plāna,» laikrakstā «Diena» citēts Lipmans. «No šā sastāva tikai pieci vai seši spēlētāji būs sastāvā februāra turnīrā, turpretī Dānijai un Francijai par 80 procentiem bija optimālais sastāvs. Ar Nolanu pēc pēdējās spēles viesnīcā visu rūpīgi izrunājām, arī par konkrētiem spēlētājiem, kurš ko parādīja turnīrā. Mūsu viedokļi principā sakrita.»

Vairāk pārbaudes spēļu nebūs

«Francija turnīram bija nopietni gatavojusies, spēlēja gandrīz optimālajā sastāvā. Kā būtu bijis pareizāk rīkoties mums, es īsti nezinu.

Varbūt vajadzēja uz šo turnīru aicināt vienu otru vadošo spēlētāju, lai pārliecinātos, kāda ir attieksme pret spēlēšanu valstsvienībā.

Arī vairākumu būtu bijusi iespēja iespēlēt. Vairāk jau pārbaudes spēļu nebūs. Izlase nākamreiz kopā sapulcēsies 3. februārī, un pēc četrām dienām jau būs pirmā spēle kvalifikācijas turnīrā,» skaidroja hokeja federācijas prezidents.

Nebija apmierināts ar vairākiem jaunajiem spēlētājiem

«Jā, Teds ir ļoti pozitīvi noskaņots,» teica Lipmans. «Nolans turpinās darbu Latvijā. Skatīsies Rīgas «Dinamo» spēles, un varbūt viņam sarūpēšu braucienu uz Maskavu, kad tur spēlēs kāds no mūsu hokejistiem, piemēram, Pujacs. Izlases galvenais treneris palīdzēs arī junioru izlasei pasaules čempionātā Ufā.»

«No vairākiem jaunajiem spēlētājiem Nolans bija gaidījis labāku sniegumu. Kā jau teicu, uzvārdus viņš nenosauca, bet mēs jau zinām, kuri tie ir,» piebilda Lipmans.

Šajā turnīrā Latvijas izlases sastāvā piedalījās 22 spēlētāji - divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji. Izlases kandidātu sarakstā nebija vairāku potenciālo līderu, kuru vietā tiek pārbaudīti jaunie hokejisti.

Novembra sākumā Latvijas izlase sāka gatavošanos Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Pirmajās divās pārbaudes spēlēs «Arēnā Rīga» divreiz ar identisku rezultātu 1:3 tika zaudēts Krievijas otrajai izlasei.

No 7. līdz 10. februārim Latvijas izlase «Arēnā Rīga» aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu