Putenī pie operas Liene Šomase piedalās akcijā «Eņģeļi pār Latviju» (39)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Īpaši emocionālā un sirsnīgā gaisotnē pie Latvijas Nacionālās operas Trešajā adventē norisinājās LNT, Ziedot.lv, Swedbank un Rimi rīkotā labdarības akcija «Eņģeļi pār Latviju». Akcijā iesaistījās arī latviešu populārie skatuves mākslinieki - pievilcīgā dziedātāja Liene Šomase un «dziedošais policists» Nikolajs Puzikovs, kā arī daudzi citi mūziķi, par spīti sniegputenim, sniedza koncertu.

Jau no desmitiem rītā akcijas ietvaros pie Latvijas Nacionālās operas varēja lēkt rotaļās, dejot un dziedāt kopā ar šova «OKartes skatuve» dalībniekiem, sirsnīgā projekta «Dziedošās ģimenes» dalībniekiem Tihovsku ģimeni, dziedātājiem Lieni Šomasi, Nikolaju Puzikovu un Aiju Andrejevu. Visas dienas garumā darbojās Ziedot.lv un jauniešu centra «Saule» labestības tirdziņi, kuros varēja iegādāties krūzītes, cimdiņus un citas rotas ar eņģeļu motīviem. Ikviens varēja ziedot mantas, apģērbu un apavus trūcīgajām Latvijas ģimenēm. Ikviens, kurš ziedoja līdzekļus, kā pateicību pretim saņēma piparkūku un īpašu eņģeļu nozīmīti, bet sasildīties pasākuma apmeklētājiem palīdzēja restorāna «Kid» gardās zupas.

Savukārt vakara noslēgumā LNT skatītājus tiešraidē priecēja koncerts no Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē. Savus sargeņģeļus labdarības akcijas «Eņģeļi pār Latviju» ietvaros šogad gaida un uz palīdzību cer Jānis Reinis (7 gadi), Alise (9 gadi), Renāte (7 gadi), Jēkabs (2 gadi) un Veronika (12 gadi). Lai palīdzētu pavisam 103 bērniem, bija nepieciešami 352 367 lati.

Labdarības akcijas «Eņģeļi pār Latviju» koncertu vadīja Katrīne Pasternaka un Guntars Gulbiņš. Tajā uzstājās Latvijā iemīļoti mūziķi un mākslinieki – Ingus Ulmanis un Kristīne Zadovska, Artūrs Skrastiņš un Ieva Kerēvica, Lauris Reiniks, Swedbank koris, grupas «Putnu balle», «Dzelzs vilks», «Lady’s Sweet» un «Retro limited», jauniešu koris «Maska» diriģenta Jāņa Ozola vadībā, brāļi Petrauski un Rihards Zaļupe, kā arī aktrise Karīna Tatarinova.

Zināms, ka dažādās Latvijas pilsētās tiek organizēti labdarības akcijas «Eņģeļi pār Latviju» noskaņu pasākumi. Tajos darbojās radošās darbnīcas, kurās zīmē, līmē un veido eņģeļus, ar kuriem vēlāk tiks rotāta pilsētas egle. Atsaucība ir milzīga, un Eņģeļu egles top ļoti daudzās pilsētas visā Latvijā. Ik dienu tiek saņemta cilvēku atsaucība, un akcijas rīkotājos radusies sajūta, ka decembrī eņģeļi nolaidīsies pār visu Latviju un īpašās Eņģeļu egles iemirdzēsies visā Latvijā!

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu