Asanžs gatavojas uzrunāt sabiedrību (17)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20.decembrī, kad apritēs pusgads, kopš pretrunīgi vērtētā tīmekļa medija «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, viņš gatavojas teikt publisku uzrunu, svētdien tviterī pavēstījis «WikiLeaks».

«Ceturtdien, 20.decembrī, plkst.19, Džūljens Asanžs uzrunās pūli pie Ekvadoras vēstniecības Londonā, atzīmējot sešus mēnešus patvērumā,» teikts paziņojumā.

Vēstniecībā «WikiLeaks» dibinātājs uzturas kopš jūnija, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kas vēlas viņu nopratināt saistībā ar apsūdzībām izvarošanā un seksuāla rakstura uzbrukumā, ko Asanžam izvirzījušas divas stokholmietes. Viņš pats šīs apsūdzības sauc par politiski motivētām, uzskatot, ka ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu. Asanžs arī apgalvojis, ka seksuālās attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas.

16.augustā Ekvadora piešķīra Asanžam diplomātisko patvērumu, bet Lielbritānija atteikusies viņam garantēt drošu izbraukšanu no valsts. Iepriekšējā reizē uzrunu saviem atbalstītājiem no vēstniecības balkona viņš teica 19.augustā.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu