«Barons kvartāls» kvalificējas BBL turnīra nākamajam posmam (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bbl.net

Divkārtējā Latvijas čempionvienība «Barons kvartāls» sestdien kvalificējās Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīra otrajam posmam jeb «Top 16» sacensībām.

C apakšgrupa kļuva par vienīgo, kurā vēl nebija zināmas četras spēcīgākās vienības, tomēr skaidrību sestdien ieviesa Rīgas klubs, kas ar 89:72 (22:7, 27:19, 17:26, 23:20) savā laukumā pārliecinoši uzvarēja Igaunijas komandu Tallinas «Kalev».

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 28 gūtajiem punktiem bija Māris Gulbis, bet ar 14 punktiem izcēlās Tailers Keins.

Savukārt «Kalev» labā ar 23 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Emanuels Ikečukvu Okoje.

Līdz ar to C apakšgrupā jau aizvadītas visas spēles. Pirmo vietu ar deviņām uzvarām desmit spēlēs izcīnīja Lietuvas komanda «Prienai», bet pa piecām uzvarām izcīnīja Lietuvas komanda Viļņas «Sakalai», Igaunijas komanda Rakveres «Tarvas» ar latviešiem Juri Umbraško un Māri Ļaksu sastāvā, kā arī «Barons kvartāls». Piektajā vietā ar četrām uzvarām ierindojās Ķēdaiņu «Nevežis» no Lietuvas, bet «Kalev» kontā bija viena uzvara desmit spēlēs.

Vēl vienā mačā Latvijas komanda «Jelgava», kas jau nodrošinājusi vietu nākamajā posmā, sestdien ar 79:92 (16:21, 19:16, 26:22, 18:33) savā laukumā piekāpās latviešu Kaspara Ciprusa un Kaspara Vecvagara pārstāvētajai Panevēžas «Lietkabelis» vienībai no Lietuvas.

«Jelgavas» vienībā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Andris Justovičs.

Tikmēr «Lietkabelis» vienībai Cipruss palīdzēja ar 16 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un desmit izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, bet Vecvagars guva divus punktus.

Šo abu komandu pirmā apļa spēlē 13.novembrī jelgavnieki viesos piedzīvoja zaudējumu ar 80:87.

Arī B apakšgrupā sestdien izspēlēti pēdējie mači. Pirmo vietu ar deviņām uzvarām desmit spēlēs izcīnīja Tartu «Rock» basketbolisti no Igaunijas, viņiem ar astoņām uzvarām sekoja «Lietkabelis», bet trešo vietu ar piecām uzvarām izcīnīja Lietuvas klubs Utenas «Juventus». «Jelgavas» komanda ar četriem panākumiem ierindojās ceturtajā pozīcijā, vēl viena Latvijas komanda «Liepāja»/«Triobet» ar diviem panākumiem palika piektā, bet sestie grupā ar divām uzvarām palika Valgas «Maks&Moorits» komanda no Igaunijas, kuras galvenais treneris ir Sandis Buškevics, bet sastāvā iekļauti Raitis Grafs un Edgars Čunda.

BBL turnīrā Latviju šosezon pārstāv arī «Ventspils» un «Valmiera». Šīs vienības spēlēs arī nākamajā turnīra posmā.

«Valmiera» dalību pirmajā posmā jau noslēgusi, bet «Ventspils», kas jau garantējusi pirmo vietu grupā, svētdien vēlreiz sacentīsies ar Kazahstānas komandu Atirau «Barsi».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu